Resepti: vatsaystävällinen kikhernepata

Kertoilin edellisessä postauksessa kuinka kasvisruokavalioon siirtyminen ei ole sujunut täysin ongelmitta. Projektin aikana seuranani ovat olleet vahvasti läsnä turvotus, pierut ja vatsan kivistys. Olen kuitenkin kehitellyt sellaisia ruokia, jotka eivät kiristä mahaa syömisen jälkeen. Tässä helpossa kikhernepadassa käytin mahdollisimman yksinkertaisia ainesosia, niin ettei masu ala oikuttelemaan. 

kikhernepata_0.jpg

Helppo ja nopea kikhernepata

4 pientä porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
3 purkkia kikherneitä
1/2 dl kurpitsan siemeniä 
1 tl jauhettu korianteri
1 tl garam masala
1 tl smoked paprika
1 tl juustokumina
(1/2 tl tabascoa) 
(1 rkl worcesterkastiketta)
2 dl kookosmaitoa
(+ kylkeen riisinuudelia) 

Suikaloi porkkana kuorimaveitsellä pataan ja lisää sinne myös viipaloitu kesäkurpitsa. Pyörittele, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää kikherneet, siemenet ja mausteet. Sekoittele hetki. Lisää lopuksi kookosmaito. Syö sellaisenaan, tai keittele riisinuudelia kaveriksi. (Kurpitsansiemeninä käytin spagettikurpitsasta talteen otettuja siemeniä, joita paahdoin pannulla. Aivan yhtä hyvin voi käyttää niitä valmiita, tummempia siemeniä.)

Täytyykin alkaa keksimään muita tällaisia nopeita reseptejä. Otan vastaan myös ehdotuksia! 

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy