Boostia pääsykoekevään loppumetreille ja elämään ylipäätänsä

Pitkästä aikaa blogin parissa. Viime viikolla jätin postaamatta ihan siitä syystä, että nyt huhtikuussa on ollut niin paljon kaikkea menoa ja viimeisiä deadlineja. Oon yrittänyt tasapainotella opiskelijavapun ja niiden itse opiskelujen kanssa. 😀 Viimeiset pari viikkoa on kyllä ollut ihan huikeat, vaikka unet on jäänyt välillä vähäisiksi. Oon nauranut ihan superpaljon! Ei ole enää kauaa psykan pääsykokeisiin ja joillain motivaatio kertaamiseen voi olla kadoksissa. Ajattelinkin jakaa joitain ajatuksia siitä, miten pitää viime hetkillä motivaatiota yllä ja katse päämäärässä.

Jyväskylän ja Joensuun kokeisiin on vielä muutama viikko, mutta Helsinki-Turku-Tampereen koe on jo reilun viikon päästä. Teen viimeisen viikon valmisteluihin liittyvän postauksen parin viikon päästä. Se ei valitettavasti ehdi ajankohtaiseksi kuin Jyväskylään ja Joensuuhun hakeville, mutta esimerkiksi viime postauksen kommenttikenttään oon lyhyesti vastannut viimeisiin päiviin liittyviä juttuja.

Boostia lukemiseen? Tässä mun ja mun kavereiden vinkit!

 • Mieti, mitä kaikkea ihanaa saat elämään kun pääset opiskelemaan ja miten paljon haluat sitä
 • Mieti, että jos nyt jaksat niin saat olla tosi onnellinen kokeen ollessa ohi ja kun syksy koittaa
 • Harrasta liikuntaa, koska siitä saa hyvän fiiliksen ja ajatukset hetkeksi toisaalle
 • Sovita kaverin haalareita, jos mahdollista
 • Stalkkaa psykan opiskelijoita somessa! 😀 Onneks en ollut ainoo joka tätä on tehnyt, haha. Mut löytää Instasta katariiinaj ja hyväksyn siellä useimmat seurauspyynnöt, joiden profiilista selviää edes hiukan kuka on kyseessä 😀
 • Seuraa myös tulevaa ainejärjestöäsi somessa (Stimppa löytyy mm. IG:stä ja snäpistä nimimerkillä stimulus_ry)
 • Mieti fiilistä aikaisempina vuosina, kun koulupaikkaa ei ole tullut
 • Eläydy siihen tunnelmaan, kun luet Opintopolusta ”OPISKELUPAIKKA MYÖNNETTY”
 • Kerää itseluottamusta kertaamalla ja huomaamalla, että kyllä sinä osaat jo ihan älyttömän paljon
 • Jyväskylään hakeva, kuvittele itsesi viilettämässä keltaisissa haalareissa Kauppakadulla ja Kirkkopuistossa
 • Kuuntele motivaatiovideoita Youtubesta
 • Treffaa muita psykalle hakevia
 • Muuta mahdolliset ei niin positiiviset olosuhteet voimavaraksi: Päätä, että sulle ei ryppyillä ja sä aloitat koulussa ensi syksynä!

TSEMPPIBIISIT JAKSAMISEEN

Andra Day – Rise up
Anna Naklab – Supergirl
Antti Tuisku – Blaablaa, Mä hiihdän
Aste – Himalaja
David Guetta – Titanium
Elastinen – Eteen ja ylös, Hallussa, Täytyy jaksaa
Ellinoora – Minä elän
Icona Pop ft. Charli XCX – I love it
Imagine Dragons – Believe, Whatever it takes, Thunder
Johanna Kurkela – Ei panikoida
Katy Perry – Rise
Mikko Harju – Taivas ei oo rajana
Queen – Don’t stop me now, We are the champions
Robin ft. Elastinen – Kipinän hetki
Ruudolf – Leijonakuningas-laulu
Sia – The greatest, Alive, Elastic heart
Skandinavian Music Group – Ei paniikkia
Vesala – Sori

IMG_0443.JPG

Kaikki pääsykoepostaukset #pääsykoe-otsikon alta.

Seuraathan mua jo Instagramissa @katariinalehtiniemi, linkkaan sinne aina uusimmat postaukset ja jaan viikoittain myös muuta materiaalia.

Hirmuisasti tsemppii ja iloista vappuu! 

Katariina

Kommentit (6)
 1. Hirveesti jännittää!! En tiedä miksi, mutta en jotenkin koe enää tarvitsevani mitään 6-8 tunnin lukupäiviä. Tänäänkin kertasin 3 artikkelia 3 tunnissa ja huomasin osaavani asiat jo todella hyvin. Tilastokin on erittäin hyvin hallussa. Tämä on kuitekin vasta ensimmäinen hakukerta Jyväskylään ja paineet päästä sisään ovat tosi suuret. Haen myös Joensuuhun jonne uskon pääseväni hieman todennäköisemmin kuin Jyväskylään. Lottovoitto olisi, jos edes toiseen pääsen! Varsinkin kun ensi keväänä pääsykokeet muuttuvat ja ties vaikka Jkl tulisi yhteisvalintaan.

  1. Ihanaa, että susta tuntuu tuolta! Sitten vaan kertailua ja asioiden mielessä pitämistä loppumatka. 🙂 Kuulostaa siltä, että sulla on homma hallussa, joten toivottavasti pääset ykkösvaihtoehtoosi! 🙂 Äläkä jännitä turhaa <3 Kohta kaikki työ palkitaan, kun saat laittaa kaiken tiedon paperille. Hurjasti tsemiä!

 2. Kiitos vastauksesta! 🙂 Vielä yks kysymys liittyen noihin harjotuskokeisiin ja matikkaan. Muistatko mitä pisteitä sait kokeista parhaimmillaan ja huonoimmillaan? ja minkälaisia matikanlaskuja laskit vikoilla viikoilla?

  1. Taisin saada yhdestä kokeesta 51 ja muista 54-56 eli osasin asioita jo todella hyvin. 🙂 Tässä tulee kuitenkin huomioida, että matikan kysymykset olivat todella helppoja verrattuna oikeaan kokeeseen. Artikkeleiden kysymykset taas olivat osa hieman vaikeampia. Vikoilla viikoilla laskin yksinkertaisia todennäköisyyslaskuja ja laskuja, joita pystyi laskemaan helpoilla kaavoilla (mm. standardoitu muuttuja). Opettelin myös kertomaan ja jakamaan allekkain. 😀 Kannattaa panostaa ainakin todennäköisyyksiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *