Psykologian opiskelijan päivä

Tänään ajattelin jakaa teille mun päivän yliopisto-opiskelijana! Kyseinen päivä oli aika täysi ja menorikas, mutta yleensä ei kuitenkaan ihan näin ole. Paljon aikaa siis menee itsenäiseen työskentelyyn luentojen ja muun ulkopuolella. Jaan päivän siitä syystä, että se motivoisi jaksamaan lukukevään loppuun, kun tietää vähän mikä syksyllä odottaa! Tälläisiä on itsestä ainakin ollut kiva päästä lukemaan. 🙂

8.00 Herään ja kuuntelen podcastia aamutoimien ohessa. Tykkään siitä, että saan rauhassa herätä ja touhuta ennen kotoa lähtemistä.

9.45 Bussilla yliopistolle.

10.15 Päivän ensimmäinen luento. Mulla alkoi psykologian perusopintojen viimeinen kurssi eli kliininen psykologia 1. Perusopinnot ovat Psykonet-luentoja eli luennoitsijat tulevat ainakin Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen psykologian laitoksilta. Näin jokaiseen yliopistoon taataan samanlaatuinen opetus. Verkkoluennoissa on paljon hyvää esimerkiksi joustavuuden suhteen, mutta toisaalta kontaktiopetus motivoi saapumaan paikalle ja tällöin useita luentoja ei jää roikkumaan ennen tenttiä. Itse olen pyrkinyt tästä syystä menemään yliopistolle seuraamaan luentoja.

IMG_9802.JPG

11.50 Lounas yliopistolla. Yliopiston eri kampuksilla on useita eri ravintoloita, joista saa hyvää ruokaa hintaan 2,60 €. Jokaiselle siis pitäisi löytyä mieluinen vaihtoehto ruokalistalta! Myös Kortepohjan ylioppilaskylään avattiin nyt keväällä Sonaatin ravintola eli siellä asuvilla ei periaatteessa tarvitsisi tehdä kotona lämmintä ruokaa enää lainkaan. 😀 Ruokailut on ihana hetki viettää ystävien kanssa aikaa ja höpötellä milloin mistäkin. Sen takia syömässä vierähtääkin aikaa, jos ei ole kiire minnekkään.

IMG_9804.JPG

12.35 Ihastellaan auringonpaistetta matkalla Agoralle. Auringosta tulee niin hyvä mieli!

IMG_9807.JPG

12.45 Odotellaan kliinisen lukupiirin alkamista Mielentilassa eli Stimuluksen (Jyväskylän psykologian opiskelijoiden ainejärjestö) ainejärjestötilassa. Sinne saa mennä hengailemaan, opiskelemaan tai vaikka pelailemaan. 🙂

IMG_9813.JPG

13.00 Kliinisen lukupiiri. Lukupiirit on yliopistossa tosi hyödyllisiä, kun kirjoja on useita ja aikaa rajallisesti. Harvoin pystyt lukemaan itseksesi kaikkea, joten tiivistelmät on jees!

IMG_9816.JPG

14.00 Riennän työhyvinvoinnin johtamisen luennolle, joka alkaa 14.15. Teen sivuaineena henkilöstöjohtamisen kokonaisuutta kauppakorkeakoulun puolelta ja tämä kurssi on yksi osa sitä. Luento kestää 17.30 saakka, joten kahvin voimin mennään!

IMG_9818.JPG

17.30 Kävelen kirjastolle lainaamaan pari kirjaa. Ihanan keväinen tunnelma ulkona!

IMG_9820.JPG

Loppuillalle tiedossa oli vielä Stimuluksen järjestämää VIP-shoppailuiltaa Vero Modassa. Stimulus järjestää paljon kivoja tapahtumia ympäri vuoden ja niihin kyllä kannattaa osallistua. Esimerkiksi viime maanantaina käytiin testaamassa ilmajoogaa, joka oli ihan sairaan siistiä!!

Tämä päivä tosiaan oli aika kiireinen, mutta yleensä päivään kuuluu mulla korkeintaan yksi luento. Opiskelu on siis aika itsenäistä ja vie kyllä aikaa, vaikka kalenterista löytyisi vain pari luentoa viikossa. Oon tykännyt ihan hirveästi opiskelijaelämästä. Se on tietyllä tapaa niin huoletonta, mutta samalla vaatii myös kovaa itsekuria. Myös se, että oon löytänyt niin ihania ystäviä opintojen ansiosta on sellainen asia, josta oon onnellinen joka päivä. Jyväskylästä on tullut mulle ihana koti. <3

Millaisia kokemuksia teillä on uudelle paikkakunnalle muuttamisesta opintojen tai töiden perässä? Tai odotatteko innoissanne, jos se on edessä? 🙂 Mä kannustan positiivisin mielin vaihtamaan paikkakuntaa, vaikka kaupunki ei ensimmäinen valinta olisikaan. 

Kaikki pääsykoepostaukset #pääsykoe-otsikon alta.

Seuraathan mua jo Instagramissa @katariinalehtiniemi, linkkaan sinne aina uusimmat postaukset ja jaan viikoittain myös muuta materiaalia.

Tsemppiä!

Katariina

Kommentit (3)
 1. Tämä oli kyllä inspiroiva postaus! Ensi vuonna minäkin! 😉

  Miltä muuten sun pääsykokeisiin valmistautuminen näytti kun pääsykokeet alkoivat lähestymään (ns. kertailuvaiheessa)?

  1. Hei ihanaa, että koit postauksen inspiroivaksi. Ensi vuonna todellakin sinäkin! Kopioin alle vastaukseni aikaisempaan postaukseen, sillä joku kysyi siellä suunnilleen samaa. 🙂

   Lasken kertausvaiheeksi sen ajan, kun aloitin tekemään flashcardseja eli kattavat muistiinpanot olin jo tehnyt. Asiat oli siis jotakuinkin hallussa. (Ei siis todella ollut vielä kaikki hallussa, vaan opin kortteja tekemällä vielä hurjasti. :D) Päivässä (n. 6-8h) sain tehtyä 1-3 artikkelin kortit. Jos aiot tehdä kortteja, voit varata niiden tekoon myös hyvän määrän aikaa, sillä opit siinä prosessissa hurjasti. Kun kortit oli tehty, luin (ehkä) kaikki muistiinpanot läpi. Sitten laitoin kalenteriin 1-3 artikkelia, joiden kortteja kävisin päivän aikana läpi. Tuo määrä oli aika realistinen, sillä jotkut artikkelit oli 100 korttia ja jotkut 30. Useimmat jotain siltä väliltä.. En valitettavasti muista, missä vaiheessa kevättä olin, kun olin tehnyt tämän kaiken. Kuitenkin loppuajasta (muistaakseni jo tässä vaiheessa kevättä) kertailin kortteja, piirsin ja kirjoitin paperille muistin varassa artikkeleista asioita, tein harjoituskokeita, laskin matikkaa jne…

   Viimeisen viikon alkuviikosta tein yllämainittuja asioita ja kaksi viimeistä päivää pyrin pitämään hyvin rentona. Toki jotain kertailuja korteista tein silti, sillä en malttanut olla tarkistamatta asioita… Teen myöhemmin vielä postauksen viimeisestä viikosta. 🙂

   Toivottavasti vastasin kysymykseesi!

   1. Vastasit kysymykseen, kiitos! 🙂
    Ja tuo postausidea viimeisestä viikosta kuulostaa tosi hyvältä! Tuntuu, että mitä lähempänä koe on ja mitä enemmän osaa, niin sitä hankalampi on suunnitella omaa tekemistä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *