Viimeinen viikko ennen pääsykoetta

Ensinnäkin paljon onnea kaikille Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle hakeneille, joiden pääsykoe on nyt takana! Ootte tehnyt kovan työn ja nyt on aika huokaista helpotuksesta, ainakin hetkeksi ennen tulosten julkaistamista. H-hetki lähenee myös Jyväskylään ja Joensuuhun hakevilla. Tänään kerron mun vinkit viimeiseen viikkoon ennen kirjallista pääsykoetta.

Tässä vaiheessa työ on periaatteessa jo tehty. Enää ei ole aikaa suurempiin ihmeisiin, vaan päivät tulisi viettää rennosti kertaillen ja asioita mielessä ylläpitäen. Jos matikka vielä mietityttää, niin kannattaa panostaa ainakin todennäköisyyslaskuihin. Vikalla viikolla mä laskin juurikin noita todennäköisyyksiä, kertailin flashcardseja, piirsin ja kirjoitin artikkeleista muistin varassa asioita (mm. numeerista tietoa pyrin muistamaan) sekä tein alkuviikosta vielä viimeiset kaksi harjoituskoetta. Harjoituskokeet toimi mulla hyvänä itsetunnon kohottajana. Niiden avulla pystyin lähteä hyvillä mielin kohti oikeaa koetta.

Lukeminen suositellaan lopetettavan pari päivää ennen koetta. Mä kyllä kertailin pieniä asioita vielä viimeisenäkin päivänä, mutta vain hetken. Älä missään nimessä ainakaan yritä opetella mitään uutta, sillä se vain sekoittaa jo olemassa olevaa tietoa. Varasin Jyväskylästä Airbnb-asunnon muutamaksi päiväksi ennen koetta, jotta sain tutustua kaupunkiin ja rentoutua ennen koetta. Olin kaksi ensimmäistä yötä yksin ja viimeisenä yönä mun kaveri, joka myös kävi psykan pääsykokeessa, liittyi mun seuraan. Jyväskylässä oli aivan ihana kesäinen sää tuohon aikaan ja aamulla oli mukavaa kävellä kokeeseen auringon paisteessa. Muistakaa hymyillä matkalla, niin aivot virittyy positiivisesti! 🙂

viimeinenviikko.jpg

Vikoina päivinä sun pitää antaa sun aivojen ja koko kropan levätä, jotta pääsykoepäivänä pystyt antaa kaikkesi. Paniikki hävittää ja sekoittaa tietoa. Työ on nyt tehty ja sulla on kaikki tieto hallussasi.

Jyväskylään hakijat tulkaa moikkaamaan mua yliopistolla, jos satutte näkemään pääsykoepäivänä. Ollaan siellä tsemppaamassa ja jakamassa karkkia!

Ihan hirveästi tsemppiä! <3 

Katariina

Kommentit (9)
 1. Musiikkivinkkejä
  19.5.2018, 10:50

  Oisko sulla jotain hyviä tsemppibiisejä just ennen koetta kuunneltavaksi? Ois myös kiva kuulla mitä asioita kävit mielessä ennen kuin pääsit siirtymään koesaliin? 🙂

  Jännittää! 😀

  1. Moikka! Kirjoitin viime postauksessa biisivinkkejä, tsekkaas ne. 🙂 Ennen koetta istuin vain rauhallisessa paikassa ja yritin rauhoittua. Toistelin itselleni, että kyllä mä osaan ja tärkeintä on, että en lähde hötkyilemään kokeessa. Varmasti jännittää, mutta hyvin se menee! Hirveesti onnea kokeeseen!  

 2. Hieman hukassa
  16.5.2018, 11:22

  Onko pääsykokeessa ollut kuvallisia tehtäviä, kuten esim. tilastojen tutkimista tai vaikka aivokuvasta rakenteiden nimeämistä?

  1. Toinen hakija
   17.5.2018, 04:31

   Viime vuonna kokeessa oli ainakin yksi tehtävä jossa piti tulkita SPSS-tulostetta 🙂 Eli kuvatehtävät on ihan mahdollisia, varsinkin kun tuossa Jehkosen ja Saunamäen artikkelissa niitä melko paljon on. Ainakin itse opettelen nimeämään tärkeimmät rakenteet kuvasta (aivojen lohkot, alueet, limbinen järjestelmä, aivorunko ja tyvitumakkeet).

  2. Itselläkin on kokemusta vain viime vuoden kokeesta, joten toinen hakija vastasikin hyvin kysymykseesi. 🙂 Kuvatehtävät ovat siis mahdollisia ja ainakin noita SPSS-tulosteita pitää osata tulkita, jotta osaat nimetä eri osiot siitä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *