Itse tehty imetyskoru

imetyskoruvalmis.jpg

Äitiyslomalla ennen vauvan syntymää on aikaa ja energiaa keskittyä moneen sellaiseen asiaan, jotka normaalisti eivät tulisi mieleenkään. Minä päätin tehdä itse imetyskorun.

Imetyskorun ideana on antaa vauvan tai taaperon sormille jotain muuta tekemistä kuin äidin hiusten, vaatteiden tai ihon nipistely ja puristelu. En ole koskaan imettänyt, joten en tiedä, onko imetyskoru oikeasti tarpeellinen vai ainoastaan kivan näköinen mutta turha asia, jota äideille markkinoidaan.

En olisi ikinä keksinyt tehdä korua itse, mutta törmäsin ideaan jossakin Facebookin lukuisista vauvaryhmistä (Fb-ryhmät, nuo inspiraation aarreaitat). Tilasin korutarvikkeet Nappikauppa Punahilkasta, mutta uskoisin, että niitä voi saada lähes mistä tahansa askarteluun ja ompeluun erikoistuneesta kaupasta. Tilasin tarvikkeet yhtä korua varten, ja hintaa tilaukselle tuli postikuluineen noin kuusi ja puoli euroa. Pikaisen selailun perusteella valmiit korut näyttävät maksavan nettikaupoissa parin kymmenen euron molemmin puolin (ja postikulut päälle), joten itse tekemällä korun voi saada huomattavasti halvemmalla. (Huom! Vaikka mainitsin nettikaupan nimen, tätä postausta EI ole tehty minkäänlaisessa yhteistyössä tai mainostusmielessä).

Imetyskorun tekeminen itse on maailman helpointa, ja aikaa menee vain pari minuuttia. Sen tekemiseen tarvitsee vain nauhan, lukon ja haluamansa määrän silikonihelmiä.

imetyskoru 1.jpg

Tarvikkeet: 1 metrin pätkä satiininauhaa, lukkosulkija sekä valinnainen määrä silikonihelmiä.

Ohjeet imetyskorun tekemiseen:

1. Leikkaa nauhasta sopivan kokoinen pätkä. Itse testasin nauhaa kaulaani ja päädyin mutu-tuntumalla noin 80 senttimetrin pituiseen pätkään.

2. Pujota helmet nauhaan, ja molemmille puolille lukon palaset. Halutessaan nauhaan voi tehdä jokaisen helmen välille solmut, jos ei halua, että helmet liikkuvat nauhassa.

3. Tee nauhan molempiin päihin solmut. Tarvittaessa lyhennä nauhaa solmun päistä sen verran, että lukon saa kiinni. Kiinnitä lukko.

Valmis! 

Olisi kiva kuulla, jos jollain on kokemuksia imetyskorusta. Tarvike vai turhake?

 

perhe lapset diy
Kommentit (2)
  1. Riippuu vähän vauvasta onko koru tarpeen ja millainen! Parikuinen vauvani kyllä tarvitsee näperrettävää koska muuten raapii minua, mutta aiemmin ostamani imetyskoru ei ollut hyvä: naru oli vähän liian lyhyt ja pallot taas liian isoja. Nyt tein kanssa itse toisen hieman pienemmillä helmillä, katsotaan tänään miten se toimii. 🙂 Mutta joka tapauksessa nuo korut on minusta kivan näköisiä, erittäin hyvin vauva-arkeen sopivia jos koruja tykkää käyttää, ja ainaki tunnistaa muut ”äitijengiläiset” noista.

    1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla kokemuksia. 🙂 Itsekin aion korun ottaa käyttöön, ja aika sitten näyttää, onko siitä hyötyä vai ei. Mäkin tykkään imetyskorujen ulkonäöstä, ne ovat sopivan neutraaleja. Siinä mielessä siis, että asiaan vihkiytymätön ei varmaankaan edes ymmärtäisi sen tarkoitusta, vaan todennäköisesti pitäisi sitä ihan tavallisena koruna.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *