Olohuoneen uusi ilme

uusikoti1.JPG

Halusin siivota joulukuusen pois heti vuodenvaihteen jälkeen, sillä se ehti olla esillä koko joulukuun ajan. Samalla kertaa päätin vaihtaa olohuoneeseen uuden maton, jonka saimme muutama päivä sitten. Matto on Linie Designin Asko, värissä mixed.

Kyseessä on juurikin se hittimatto, jota olen ihaillut (enkä varmasti ainoana) blogeissa ja Facebookin sisustusryhmissä viimeiset pari vuotta. Useampikin kaverini on saman maton ehtinyt hankkimaan, ja siksi ajattelin, ettei sitä meille enää tulisi. Juuri ennen joulua bongasin kuitenkin Facebookissa ilmoituksen, jossa joku myi omaansa, joten ajattelin, että miksipä ei.

joulukoti2.JPG

Olohuone vanhan maton ja joulukuusen kanssa.

Uusi matto näyttää mielestäni ihan kivalta, joten se saa ainakin toistaiseksi jäädä. Jotenkin olohuoneemme näyttää nyt omaan silmääni tyhjältä, kun joulukuusi on poissa. Olen ollut aikeissa hankkia olohuoneeseen verhot koko sen ajan, kun olemme täällä asuneet, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi. Se johtuu siitä, etten ole osannut päättää, minkälaiset verhot haluaisin. Olen miettinyt joko Marimekon mustavalkoista Lokki-kuosia (mutta hinta vähän hirvittää), tai ehkä vaaleanharmaita, läpikuultavia verhoja. Myös jonkinlainen nojatuoliratkaisu voisi olla mukava lisä olohuoneeseen.

Pidän itseäni melko visuaalisena ihmisenä, mutta en ole mikään mestarisisustaja. En vaihda sisustusta, tekstiileitä tai astioita sesongin mukaan enkä jaksa kuusta lukuunottamatta laittaa edes joulukoristeita. Toivoisin, että minulla olisi silmää yksityiskohdille, jotka antavat sisustukselle viimeisen silauksen ja tekevät siitä kodikkaan näköisen. Valitettavasti se kuitenkin puuttuu minulta. Siksi kerään ideoita Pinterestistä ja Facebookin sisustusryhmistä, ja kun niistä inspiroituu, ei lopputulos välttämättä ole kaikista persoonallisin. Tärkeintä tietysti on, että koti miellyttää omaa silmää, eikä sillä pitäisi olla väliä, vaikka samanlainen sisustus löytyisi joka toisesta kodista.

uusikoti4.JPG

Näitä sisustuskuvia on kiva ottaa, mutta toisaalta ne tuntuvat vähän huijaamiselta. Sillä eihän meidän kotimme oikeasti näytä ikinä siltä, mitä se näissä kuvissa on. Kuvista siivottu ja rajattu ulos kaikki ne sotkut ja esineet, jotka yleensä ovat vallanneet olohuoneemme. Normaalisti tv-tason takaa pilkottaa virtajohtoja ja hdmi-piuha, ja sohvapöydällä olisi astioita, kirjoja ja muuta sekalaista. Nytkin selkäni takana sohvan ja seinän välissä on iloinen sekamelska johtoja sekä vauvanhoitotarvikkeita, jotka eivät vielä ole löytäneet omia paikkojaan.

Pyrin olemaan tässä blogissa mahdollisimman rehellinen, mutta siitä huolimatta tuntuisi epämukavalta julkaista kuvia sotkuisesta kodista. Vaikka en voi verrata tätä omaa blogiani millään tavalla suosituimpiin blogeihin, silti niiden lukeminen ja täydellisyyttä hipovien, lähes ammattilaistasoisten kuvien katselu ei voi olla vaikuttamatta omaan bloggaamiseeni. Ehkä se on sitä samaa kaunistelua tai suodattamista, mitä me kaikki teemme enemmän tai vähemmän tiedostaen sosiaalisessa mediassa. Vaikka emme huijaa tai edes vääristele totuutta, valitsemme julkaista ne kuvat ja sisällöt, jotka sopivat omaan julkisuusprofiiliimme.

Olisi mukava kuulla teidän ajatuksianne blogien todenmukaisuudesta. Arvostatteko enemmän raadollista rehellisyyttä vai haetteko blogeista enemmän inspiraatiota? Olen myös avoin ideoille olohuoneemme sisustuksesta. Olisiko esimerkiksi tv:n takaisen seinän maalaaminen liian radikaali ratkaisu?

Kommentit (2)
  1. Haha mä jotenkin samaistun sun sisustus”sinään”, oon ihan samanlainen. En osaa miettiä yksityiskohtia, en jaksa koristella sesonkien mukaan ja turvaudun usein Pinterestiin vain siksi koska en osaa itse ajatella. 😀 Mutta tykkäsin tästä lauseesta hirveen paljon: ”Tärkeintä tietysti on, että koti miellyttää omaa silmää, eikä sillä pitäisi olla väliä, vaikka samanlainen sisustus löytyisi joka toisesta kodista.” JUST näin! Ei jonkun asian yleisyys tarvitse tehdä siitä yhtään sen vähemmän kivaa. 🙂

    Ja hei peukutan myös Lokki-verhoja, vaikka hinnan takia mekään ei olla niitä vielä ostettu. 😀 Mutta ehkä joku päivä!

    1. Kiitos kommentista! <3 Ihana kuulla, etten ole ainoa, jolla on laiska sisustusfilosofia 😀 Olisi kyllä hirveän kiva, jos olisi silmää persoonalliselle sisustukselle ja yksiyiskohdille. Mutta kun ei ole, niin pitää sitten turvautua muiden hyviksi toteamiin ratkaisuihin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *