Parhaat asiat raskaana olemisessa

raskauden hyvät puolet.jpg

Olen useasti kirjoittanut raskauden ei-niin-mukavista puolista, joten tällä kertaa haluan keskittyä raskauden iloisiin ja kivoihin puoliin. Täytyy kyllä myöntää, että hyvien puolien keksiminen vaati jonkin verran miettimistä…

Koko ajan on jotain odotettavaa. Neuvolakäynnit ja ultrat rytmittävät raskautta, ja niiden avulla tulee olo, että odotus etenee. Esimerkiksi ultrat ovat paitsi äidille, myös mahdolliselle puolisolle usein niitä asioita raskaudessa, jotka jättävät pysyvän muistijäljen. Se hetki, kun näkee ensimmäistä kertaa omin silmin, että kohdussa oikeasti on kasvava vauva, on omalla tavallaan ihmeellinen ja ihana.

Vauvan liikkeiden tunteminen. Ensimmäisten liikkeiden tunnistaminen on varmasti jokaiselle raskaana olevalle iloinen hetki. Liikkeiden tunteminen tekee raskaudesta paljon konkreettisemman ja vahvistaa yhteenkuuluvuutta kohdussa kasvavaan vauvaan. Kun liikkeitä tuntee, tietää, että vauva voi todennäköisesti hyvin ja kasvaa. Lisäbonuksena on se, että kun puolisokin alkaa tunnistamaan liikkeet vatsan päältä, voi yhdessä ihastella kohdussa kasvavaa vauvaa.

Suunnitelmien tekeminen. Vaikka epätietoisuus tulevasta on toisaalta raastavaa, on se myös hyvällä tavalla jännittävää. Raskaana ollessa on hauska tehdä kumppanin kanssa tai yksin suunnitelmia siitä, mitä aikoo tehdä tulevan lapsen kanssa, miten häntä aikoo kasvattaa, mikä hänen nimekseen tulee, mitä harrastuksia hänet laitetaan kokeilemaan, missä aiotaan lomailla perheenä ja niin edelleen. Osa tai jopa suurin osa suunnitelmista voivat tietenkin jäädä toteutumatta, mutta on kivaa unelmoida etukäteen tulevasta perhe-elämästä. Voi olla, että lapsesta kasvaa ihan erilainen tyyppi kuin millaiseksi hänet on etukäteen kuvitellut, mutta juuri se tekee asiasta jännittävää.

Kaikki ovat innoissaan. Vaikka välillä tuntuu, että saa jatkuvasti vastata samoihin kysymyksiin, on ihanaa huomata, että muut ihmiset ovat kiinnostuneita ja välittävät siitä, mitä minulle ja vauvalle kuuluu. 

Se, kun raskaus antaa ”vapauksia”. Hyvällä omalla tunnolla voi nukkua päiväunia ja vain levätä, jos ei huvita tehdä mitään. Voi käyttää hissiä rappusten sijasta ja pyytää puolisoa hoitamaan imuroinnin, kauppakassien kantamisen ja muut fyysiset askareet. Jos sanot olevasi väsynyt, kaikki ymmärtävät eivätkä kyseenalaista sitä. Jos ei halua osallistua, tehdä tai lähteä, voi vedota raskauteen.

Tässä siis muutamia asioita, jotka pienen miettimisen jälkeen tulivat mieleeni. Mitkä teidän mielestänne ovat olleet parhaita asioita raskaana olemisessa?

perhe raskaus-ja-synnytys ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
 1. Ihanaa, allekirjoitan jokaisen. 🙂

  Tuo suunnitelmien tekeminen on ollut omalla tavalla tällaiselle ”suunnitelmafriikille” ihan opetuksen paikka kun ihan kaikkea ei pystykään suunnitella. Jo sekin ettei tiedä mikä päivä vauva syntyy on (ollut) niin hermoja raastavaa. 😀 Mutta oon oppinut elämään sen epätietoisuuden kanssa ja jopa oikeesti nauttimaan siitä!

  Hyviä vointeja sulle. <3

  1. Hei mulla ihan sama juttu! Nyt kun laskettuun aikaan on enää alle kuukausi aikaa, mulla on päässäni kuvitteellinen aamukampa vaikka tiedän, että vauva mitä suurimmalla todennäköisyydellä syntyy jonain ihan toisena päivänä ja todennäköisesti menee yli lasketun ajan. Mun on myös pitänyt välillä realisoida itseäni että en tosiaankaan voi suunnitella lapseni tulevaisuutta valmiiksi 😀

   Ja kiitos, hyvää vointia myös sulle! <3

   1. Kuulin äitiyspolilla että 7% syntyy laskettuna päivänä, eli kääntäen on 93% todennäköisyys että aamukampa on väärässä 😀 Koin oloni niin huijatuksi kun meni kaksi viikkoa yli, oli muuten todella pitkät viikot! Vaikka sen tietää että näin voi käydä siihen laskettuun aikaan kuitenkin suhtautuu eri lailla.

    1. Hahah, niinpä! 😀 Jotenkin sitä lasketun ajan päivämäärää odottaa kuin kuuta nousevaa, vaikka samaan aikaan tiedän, että kuitenkin voi mennä yli jopa sillä kahdella viikolla. Nyt jo nämä viimeiset viikot ovat vähän tuskaisia, niin voin vain kuvitella fiiliksiä siinä vaiheessa, kun vauvasta tulee yliaikainen! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *