Top 8 sarjasuositukset suoratoistopalveluista

netflix.jpg

Äitiyslomasta ennen vauvan syntymää pitää kuulemma nauttia. Minun käsitykseni nauttimisesta on hyvä tv-sarja tai elokuva herkkujen kera, joten ajattelin listata omia suosikkejani Netflixistä tai HBO Nordicista. Pyrin jättämään listauksesta pois kaikista ilmeisimmät megahitit, kuten Game of Thronesit, Handmaid’s Talet, Downton Abbeyt ja vastaavat. Tosin jos miellät itseäsi ollenkaan sarjafriikiksi, olet todennäköisesti nähnyt suurimman osan seuraavistakin.

Black Mirror. Okei, tämä kuuluu juuri tuohon megahitti-kategoriaan, mutta sarja on vain niin vaikuttava kokonaisuus, että pakko se on mainita. Kyseessä on siis lähitulevaisuuteen sijoittuva dystopia, joka ottaa kaiken irti teknologian ja sosiaalisen median pimeästä puolesta. Sarjan jokainen jakso on erillinen tarina, ja osa jaksoista on laadukkaampia kuin toiset. Ahdistusta ja ajatuksia herättävä herättävä sarja, joka on lähes jatkuvasti vähemmän tai enemmän pelottava. Tosin muutama jakso tekee tähän jatkuvaan kamaluuteen tervetulleen poikkeuksen vähemmän ahdistavalla tunnelmalla ja onnellisella loppuratkaisulla! Netflix.

Luther. Upea Idris Elba poliisietsivänä noir-tyylisessä rikos- ja draamasarjassa. Tarvitseeko enempää edes kertoa? Netflix.

The Newsroom. Tämä oli minulle rakkautta ensi minuuteista lähtien, mutta mitä muuta voi olettakaan toimittajataustaiselta ihmiseltä? Sarja kertoo tv-uutislähetystä tekevien toimittajien työstä ja yksityiselämästä. Veitsenterävää dialogia, mielenkiintoisia roolihahmoja, draamaa, romantiikkaa ja todellisia uutisaiheita. HBO Nordic.

Doctor Foster. Ihastuttavan vihastuttava sarja, joka kertoo brittiläisen pikkukaupungin lääkäristä, joka saa tietää miehensä salasuhteesta. Melkeinpä kaikki sarjan henkilöt ovat kamalia ihmisiä, eikä katsojana halua asettua oikein kenenkään puolelle. Juuri kun luulee, ettei päähenkilö Gemma voi mennä enää pidemmälle pakkomielteessään, hän yllättää aina uudelleen. Sarja on taattua BBC-laatua kaikessa koukuttavuudessaan. Netflix.

Friday Night Lights – Unelmien kentät. Voisi kuvitella, että amerikkalaisen pikkukaupungin high schoolin jalkapallojoukkueesta ja heidän valmentajansa elämästä kertova sarja olisi tylsä, mutta luulo on väärä. Sarja on juuri sopiva uudeksi addiktioksi: siinä on tarpeeksi kausia ja jaksoja, henkilöitä, ihmissuhdedraamaa ja juonenkäänteitä. En muista, katsoinko tätä aikanaan Netflixistä vai HBO Nordicista, mutta nyt en haulla löytänyt sitä valitettavasti kummastakaan. C-moresta sarjaa kuitenkin voi nykyään katsoa!

Shameless. Riemastuttava, hauska ja samalla myös koskettava sarja kertoo Chicagossa elävän köyhän suurperheen selviytymisestä alkoholisti-isän ikeessä. Sarjan henkilöiden arvo- ja ajatusmaailma on niin kaukana meidän kunnollisten keskiluokkaisten, hyvinvointivaltion eduista nauttivien ihmisten arjesta, että se laittaa miettimään myös omaa elämää. Valitettavasti sarja on poistunut Netflixin valikoimista, eikä siellä aikaisemminkaan ollut kaikkia kausia. Tietääkö joku, mistä sarjaa voisi nykyään katsoa?

The Leftovers. Sarja, joka on saanut mielestäni liian vähän huomiota. Kaksi prosenttia koko maailman väestöstä katoaa yllättäen, ja sarjassa seurataan jäljelle jääneiden ihmisten pärjäämistä tragedian jälkeen. Sarjan parasta antia ovat erilaisten lieveilmiöiden kuvaus sekä mysteerit ja yllättävät paljastukset, jotka katsojan annetaan itse oivaltaa. Viimeisillä kausilla sarja alkaa muuttua minun makuuni vähän liian scifiksi, mutta juoni pitää otteessaan. HBO Nordic.

Skins – Liekeissä. Skamin edeltäjä ja esikuva. Okei, tätäkin voisi ehkä sanoa oman aikansa megahitiksi, mutta sarjan päättymisestä alkaa olla niin pitkä aika, että nuoremmat sukupolvet eivät välttämättä ole tätä helmeä löytäneet. Skamin päähenkilöihin verrattuna näiden teinien murrosikä on aika monta astetta rajumpi, mutta samojen, hyvin samaistuttavien teemojen parissa myös he painivat. Netflix.

Muita huikeita sarjoja ovat myös esimerkiksi The Crown, Killing Eve, The Night Of, The Affair, The Wire, Big Little Lies, Outlander, Stranger Things… Ja moni, moni muu.

Tällä hetkellä omalla katsottavien listallani ovat mm. Black Mirror -elokuva, My Brilliant Friend ja Band of Brothers. Muista kuin Netflixistä tai HBO:lta kiinnostaisivat esimerkiksi Totuus Harry Quebertin tapauksesta sekä kotimainen Ivalo, mutta ilmaiset kokeilukuukaudet taitavat olla jo melkein kaikkiin palveluihin käytetty (mitä tämä kertoo vapaa-ajan vietostani?). Jos jollain on sarja- tai elokuvasuosituksia, otan mielelläni vastaan!

Kommentit (4)
  1. Mun äitiyslomasuosikki (ilmeisesti nyt myös toisella kertaa) on Gilmoren tytöt! Sopii erinomaisesti etenkin vauvan syntymän jälkeen väsymyksen hieman pehmentämille aivoille, enimmäkseen puhutaan kuitenkin kahvin juonnista.

    Jotain siinä muuttui vauvan syntymän jälkeen, ennen pystyin katsomaan esim. Game of Thronesia ja katsoin silloin Making a murderer-dokkarin mutta vauva kanssa en pystynyt katsomaan mitään yhtään jännittävää ahdistumatta. Siksi Gilmoren tytöt 😀

    1. Gilmoret voisi kyllä laittaa uusintakierrokselle! Mä oon huomannut myös, että viime aikoina kaikista ahdistavimpia sarjoja ja leffoja ei tee enää mieli katsoa. Vauvan kanssa sitten varmaan vaan kaikkea kevyempää, kuten Frendit sadannetta kertaa 😀

  2. Ehkä hieman hömppäosastoa, mutta Grace & Frankie jaksaa naurattaa 😀 Netflixiltä löytyy siis tämä. Juuri sain katsottua myös hyytävän Top Of The Lake –sarjan HBO:lta. Sitä suosittelen myös.

    1. Kiitos vinkeistä! Molemmat sellaisia, joita en ole vielä nähnyt, vaikka vastaan ovat tulleet. Laitankin heti omalle watch listille! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *