Vauvan huone

huone2.JPG

Tässä se nyt on, vauvan huone. Vihdoin valmiina tulevaa asukastaan varten.

Rakenneultran jälkeen annoin itselleni luvan alkaa hankkia vauvantarvikkeita, ja kuten olen jo monesti aikaisemmin kertonut, homma lähti jossain vaiheessa hieman käsistä. Kuten näkyy, huone on pieni ja siellä on paljon sellaista tavaraa, jolle ei vielä pitkään aikaan ole käyttöä. Eihän vauva oikeasti tarvitse aluksi kuin paikan, missä nukkua. Ja ainakin ensiksi hän tulee nukkumaan meidän makuuhuoneessamme, jonne kuvissa näkyvä pinnasänky ei mahdu.

Vauvan huone on todella pieni ja siksi aika haastava sisustaa (ja valokuvata!). Mintun ja harmaan väriseksi maalattu seinä on ainoa ehjä seinä koko huoneessa. Vasemmalle puolelle kuvaa jäävät vaatekaappi ja vauvan hoitopöytä, ja heti pinnasängyn vieressä on oviaukko.

Valkoinen pöytä ja jakkarat ovat nyt vähän hassussa paikassa, kun niiden vasemmalla puolella on hoitopöytä. Siinä vaiheessa, kun sitä ei enää tarvita, tulee huoneeseen vähän enemmän tilaa.

Nurkassa seisoo se leikkitiipii, jonka hankinnasta kirjoitin jo aikaisemmin. Se on mahdollisesti maailman epäkäytännöllisin esine ainakin tässä minihuoneessa, mutta kun se kerran on hankittu, olkoon nyt siinä.

huone1 (2).JPG

Huoneen ehkä mielenkiintoisin yksityiskohta näkyy alla olevassa kuvassa. Ilmeisesti huoneen pienen koon vuoksi rakennuttaja on päättänyt puhkaista oven viereiseen seinään lattiasta kattoon ulottuvan sisäikkunan, josta on hienot näkymät rappusiin. Nyt vauva-aikana asialla ei ole paljon väliä, mutta hyvin pian meidän pitää keksiä jonkinlainen ratkaisu ikkunan peittämiseksi, jotta lapsi saa halutessaan yksityisyyttä ja huoneen saa kunnolla pimennettyä yöksi.

Oikeasti mielemme tekisi poistaa koko ikkuna ja rakentaa tilalle tavallinen seinä, mutta upouuden asunnon remontointi tuntuu jotenkin hullulta ajatukselta. Ja hyvin työläältä, kun oma remontointikokemukseni on jäänyt seinien maalaamiseen.

huone3.JPG

Ja vielä, jos jotain sattuu kiinnostamaan: pinnasänky ja mobile ovat second handia, ja suurin osa lopuista huonekaluista ja esineistä on muistaakseni tilattu Lekmeriltä.

Kommentit (5)
  1. Mä suosittelen kans pimennysverhoja! Meillä tyttö herää täällä Meksikossa kun aurinko nousee ja Suomessa ollessamme pidin todella pimeää huonetta, että nukkui hyvät yöunet. Osa lapsista myös tosi herkkiä valolle nukkuessaan. 

    1. Kiitos vinkistä, hyvä tietää! 🙂 Mulla onkin itse asiassa tällä hetkellä kirjastosta lainassa vauvojen unta käsittelevä kirja.

      1. Hei kerro ihmeessä sit jos siinä kirjassa oli jotain mielenkiintoista! Ja jos suosittelet kirjaa luettavaksi. Meillä esikoinen oli koliikkioireinen ekat 3kk ja nukkuminen oli yhtä taistelua…

  2. Hei peukku todellakin pimennysverhoille! Tässä ei kauaa mee kun taas on valoisaa pitkin yötä, on vähän vaikea selittää vauvalle että pitäisi nukkua kun aamuviideltä auringonsäde osuu silmään… terv. nimim. yritetty on 😀

    1. Joo, täytyy jo alkaa pikkuhiljaa vertailemaan eri vaihtoehtoja! Kunnon murheenkryyni toi sisäikkuna 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *