Panda laskiaispullat

Laskiainen lähestyy ja silloin tietysti tavan mukaan syödään laskiaispullia. Meillä tehtiin tänä vuonna panda laskiaispullia ja tavalliseen tapaan, jaan teillekin minun mielestäni parhaasta reseptistä.

 

Pandojen kasvot tein sulatetusta suklaasta. Hammastikulla muotilin suklaasta sopivat osat leivinpaperille ja annoin jäätyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen pullien koristelua. Käytin tummaa leivontasuklaata ja se toikin mukavaa lisämakua pullaan.

 

57078636-6481-4820-B696-25E05FF91149.jpeg

 

Laskiaispullat

(n. 10 isoa tai 15 pientä pullaa)

 

Tarvitset:

25 g hiivaa (puolikas paketti)

100 g voita

2,5 dl maitoa

1 kananmuna leivontaan ja 1 kananmuna voiteluun

1 dl sokeria

2 maustemittaa suolaa

8 dl venhäjauhoja

1 teelusikallinen kardemummaa

 

Sisältöön:

2 dl kermavaahtoa

Mantelimassaa ja hilloa, oman valinnan mukaan

 

Koristeluun:

Tomusokeria

Tummaa leivontasuklaata

 

Tee näin:

1. Murusta hiiva kulhoon ja sulata voi kattilassa.

2. Lisää maito kattilaan ja lämmitä maito-voi seos 37 asteiseksi (sormenlämpöiseksi).

3. Kaada hieman seosta kulhoon, niin että hiiva sulaa. Lisää hetken päästä kuivat ainekset ja loput seoksesta kulhoon. Työstä taikinaa käsillä.

4. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan levätä ja kohota n. 30 minuutin ajan.

5. Työstä taikinaa hieman lisää pöydällä (laita hieman vehnäjauhoja pöydälle niin taikina ei tartu pöydän pintaan) ja pyöritä sen kokoisiksi palloiksi, jonka kokoisia pullia haluat.

6. Uunin lämmetessä 200 asteeseen, anna pullien levätä pellillä, keittiöpyyhkeen alla 20 minuuttia.

7. Voitele pullat kevyesti kananmunalla ja aseta uuniin 10 minuutiksi. Huomaa että sopiva aika uunissa ololle riippuu uunin tehokkuudesta, joten seuraa pullia ja kun ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin, ne ovat valmiita. Tarkista hammastikulla että taikina ei ole raakaa pullan sisältä.

8. Kun otat pullat uunista, peitä ne jälleen keittiöpyyhkeellä ja annan niiden jäätyä.

9. Vatkaa kermavaahto. Leikkaa pieni osa jäätyneen pullan päältä ja paina pieni kolo keskelle pullaa. Aseta koloon hilloa tai mantelimassaa ja peitä kermavaahdolla. Aseta ”katto” takaisin ja koristele pandalle kasvot. Halutessasi voit myös ripotella siivilän avulla päälle tomusokeria.

 

BC0FA0E2-DB23-4A56-84CC-628BEB82E45A.jpeg

088117A8-2B2B-4F56-A082-FEC86D708E01.jpeg

CCFD8CBE-1DEE-44E0-8647-19B2B2AA00F6.jpeg

9BF5D1A2-A2E3-4E2A-9630-85BA6FA5EC76.jpeg

8775D206-3818-47AF-B0D0-45810B63CE7E.jpeg

F9891163-D9D4-45EC-96FB-48F217BC3609.jpeg

8C867E73-6D8D-43FB-A6F0-18499B991AF4.jpeg

 

Tällä viikolla vietetään suuressa osassa maata hiihtolomaa ja mikäs sen herkullisempaa kuin laskiaispulla ja lämmin kaakao hiihtoretken päätteeksi tai välipalaksi pulkkamäessä? Mitä mieltä muuten olette, kuuluuko laskiaspullaan mantelimassa vai hillo? Itse suosin hilloa.

 

Kommentit (1)
  1. Anna123Anna
    19.2.2019, 11:05

    Ehdottomasti mantelimassa! 🙂 nämä menevät heti kokeiluun! Ihana idea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *