Vaipparallia ja lantahommia

Sairastupa loki 375: tänään on sairastelupäivä 9. Tai 10. Tai 20. Olen seonnut jo laskuissa, mutta kauan tätä on jatkunut. Taapero ja vauva ovat jo terveitä, miehellä kurkku hieman kipeä ja itse olen nuhanenä. Niistopaperia on mennyt pienen sademetsän verran. Omituisinta on kuitenkin, ettei tauti ole kaatanut minua sängynpohjalle. Porskutan menemään suhteellisen hyvällä voinnilla ja pärskin menemään nenäliina jatkuvasti käden ulottuvilla.

Eilen kävin auttamassa sairastelevia sukulaisia. Siivosin hevosten karsinat ja sain samalla hoidettua Väinön lyhyen ulkoilun. Vaikka olenkin nuhainen ja siinä mielessä karsinoiden siivoaminen ei ehkä ole viisainta, oli mukava päästä tekemään jotain. Eikä se muutama lantakasa tässä kotiäidin pienten lasten vaipparallissa, ole niin suuri asia. Shit seems to be the thing for me tällä hetkellä. Ja kuten sanoin, Väinö pääsi ulkoilemaan samalla.

Totesin myös eilen, että väsynyt, nälkäinen taapero ja väsynyt, nälkäinen ja flunssainen äiti, eivät ole parasta kauppaseuraa toisilleen. Kun Väinö huomaa minun olevan väsynyt hänellä on kaksi toimintamallia, joiden väliltä hän valitsee; ensimmäinen on se, että hän hakee lelut ja uppoutuu rauhalliseen leikkiin. Tämän hän yleensä valitsee kotona. Eilen olimme kuitenkin julkisella paikalla ja hän valitse toisen vaihtoehdon; velmuilun. Siihen kuuluu juokseminen ja nauraminen päin äidin naamaa kun häntä komennetaan. Ja samalla kun pyysin häntä ottamaan rauhallisemmin, tiesin että hän ei juuri nyt kykene rauhoittumaan. Tiesin että hän oli väsynyt ja tiesin että hän oli levoton. Hän on aina levoton Jaakon ensimmäisenä vapaapäivänä, kun ikävä purkautuu. Selvisimme kuitenkin kaupasta kotiin, ruuan tein jonkinlaisella autopilotti meiningillä ja illalla olin kiitollinen siitä, että Jaakko oli kotona, jolloin pystyimme jakamaan lasten iltatoimet.

Yö on nukuttu rauhassa ja aamulla niistäminen on jatkunut. Tämän päivän suunnitelmaan kuuluu marjamehua, pakettien hakemista postista, vauvan hoitoa ja Väinön taapero-äiti jumppaa. Lantahommat ovat vielä kysymysmerkki mutta kyllä nekin onnistuvat, jos on tarvetta. Mitä teidän päivän suunnitelmiin kuuluu? Mitä sitten kuuluukaan, niin sovitaanko että tehdään tästä tiistaista mahtava päivä!

Kommentit (1)
  1. Ajoittain saa myös ottaa ihan rennosti ja vaikka laiskotella!! T. Mamma

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *