Hyllynlämmittäjä-haaste eli mitä aion lukea tänä vuonna

Olen melko fiilispohjainen lukija. Saatan kantaa kirjastosta läjän kirjoja kotiin, koska sillä hetkellä ne kiinnostavat. Sitten kun olisi aika lukea jokin kirjoista, ne eivät enää kiinnostakaan. Aikani podin asiasta huonoa omaatuntoa, en enää. 

Olen myös aina ostanut melko paljon kirjoja, melko hövelisti pienenkin kiinnostuksen perusteella. Suuren osan tosin kirpputoreilta, jolloin taloudellinen menetys ei ole kovin suuri. 

Törmäsin Helmin blogissa hyllynlämmittäjä-haasteeseen, jonka laittoivat alulle Sivumennen-podcastin Jonna Tapanainen ja Johanna Laitinen. Haasteessa on tarkoitus lukea vähintään 12 kirjaa omasta hyllystä 12 kuukaudessa. Kirjat ovat siis sellaisia, jotka on hyllyynsä hankkinut, mutta joita ei toistaiseksi ole saanut luettua. Ne ovat jääneet hyllynlämmittäjiksi.

Kuulostaa tutulta, joten ajattelin että tartun haasteeseen. Fiilispohjalta valitsin 12 kirjaa, jotka ovat:

Ian McEwan – Sementtipuutarha

Margaret Atwood – Uusi maa

Pauliina Rauhala – Taivaslaulu

Leena Parkkinen – Galtbysta itään

Alaa Al-Aswani – Chicagolaisittain

Riikka Pulkkinen – Vieras

S.J. Watson – Kaksoiselämää

Zadie Smith – Risteymiä

Anna-Kaari Hakkarainen – Kristallipalatsi

Kate Jacobs – Lohturuokaa

Haruki Murakami – 1Q84

Lauren Graham – Someday, Someday, Maybe

 

Kuin vahingossa valtaosa valitsemieni kirjojen kirjoittajista on naisia. Mukana on kirjoja, jotka olen aloittanut, mutta jotka ovat jääneet kesken (1Q84, Someday, Someday, Maybe). Genreittäin tässä on scifiä/fantasiaa, jännitystä, mutta enimmäkseen kaunoa. 

Yritän lukea näitä nyt yhden kuukaudessa, ettei joulukuussa käy niin, että pitää ahnehtia kaikki kerralla kun ei ole aiemmin ollut fiilistä. Mutta saa nähdä miten käy. Mahdollista on sekin, että yksikään näistä ei puhuttele seuraavaan 12 kuukauteen. Silloin pitää ehkä vähän miettiä, kannattaako kirjoja enää hyllyyn lainkaan laittaa. 

Tarkoitus on myös lukea vuoden aikana muitakin kuin nämä kirjat, esimerkiksi kevään uutuuksissa oli muutama mielenkiintoinen (niistä lisää myöhemmin). Ja olenpa yhden läjän jo kirjastostakin kantanut kotiin. 

Kiinnostaako hyllynlämmittäjä-haaste muita?

kulttuuri kirjat
Kommentit (7)
 1. Kiinnostaa, ja itsekin blogissani jo tähän haasteeseen ehdin tarttua 🙂

  Tosin melko varmasti osaan jo sanoa, että pari kirjaa omasta läjästäni taitaa suosiolla siirtyä kirpparikasaan, avaamattomina…

 2. Tämähän kuulostaa hyvältä haasteelta! On kans vähän kertynyt hyllynlämmittäjiä…

  Luin tuon Sementtipuutarhan joskus lukiossa ja jäi siitä päällimmäiseksi mieleen, että se oli aika rankka. Ja rankkahan voi olla hyväkin, pliisu taas joskus tylsä.

  -K

  1. No niin, siitä vaan sitten haasteesta koppi 🙂

   Oon jonkun verran lukenut McEwania, ja harva hänen kirjansa on kovin kevyt, Sementtipuutarha siis tuskin poikkeus. Ja joo, ehdottomasti mieluummin rankka kuin liian pliisu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *