Koko perhe kasvattaa

Viikonloppuna tuli opittua se että koko perheellä on kasvatusvelvollisuus kun siskonpojat oli viikonloppuna kyläilemässä.

Viikonlopun kunniaksi pojilla oli meillä illalla vapaasti karkkia ja tabletti aikaa tarjolla.

Pojat ilmoittivat että haluavat katsoa tableteillaan kontenttia. Hetken ajattelin että kyseessä on joku älyvapaa reality, nuorten sarja ja tai joku Roni Back tyyppinen harmiton tubettaja. Voi elämä olisipa ylisuuri karkkikasa ollut ainut ongelma tuona iltana. Pahaa aavistamattomana menin poikien vieraan katsomaan tätä siinä kohtaa vielä mysteeristä kontenttia. Silmän oli palaa vaikka en varsinaisesti ole mikään moraalitantta. Pikkujätkät katsoi tubettajaa joka imuroi takapuoltaan työnnettyään sinne korvatikun ja yritti näin saada tikku pois takapuolestaan. Samalla tubettajalla on myös muuta arveluttavaa materiaalia kuten paprikan ja kastelukannun työntämistä perseeseen jonka jälkeen soitetaan mummolle että persettä särkee. Sain kuulla olevani boomeri kun lopetin kontentin katsomisen tuohon hetkeen. Mielelläni olen boomeri mutta mielestäni tällaiset videot ei sovi esiteinien silmille vai mitä sanotte te lukijat. Tässäpä muutama esimerkkejä videoista Esim 1.Esim 2.Esim 3.

Sukelsin noin 20 minuutiksi kontentin maailmaan ennen kuin katsoin voivani keskustella poikien kanssa enemmän siitä miksi tuollaista ei pidä katsoa. Kysyin ensimmäiseksi pojilta että antaako muka siskoni eli heidän äitinsä katsoa tuollaista ja sainkin vähemmän yllättäen vastauksen että ei sitä kotonakaan saisi katsoa. Perusteettomat kiellot tunnetusti on täysin hyödyttömiä joten oli pakko alkaa keskustelemaan aiheesta poikien kanssa. Perustelin katselu kieltoa sillä että kontenttia tekevät henkilöt eivät ole mieleltään terveitä ja heidän toiminnassaan ei ole mitään hauskaa ja sen katseleminen ja sille naureskelu vain ruokkii tekijöiden ongelmien pahenemista. Ja kun kerta kasvatuksen makuun on päästy eihän sitä kesken halua jättää. Keskustelimme poikien kanssa myös siitä mitä pitää tehdä jos kaverit alkaa käyttäytymään tuolla tavalla. Tämä siksi että pojat kertoi että joku / jotkut on koulussa matkineet tuota kontentin tekijää. En myöskään poikia näinkään vähällä päästänyt vaan päätin myös keskustelua siitä että tuo kontentin tekijä on myös syrjäytynyt ja siitä että ennen kuin tuohon tilanteeseen päädytään, on monenlaista apua saatavilla ongelmiin ja siitä miten sitä haetaan.

Minä epäilen että tuollaisten kontentin tekijöiden katselu juontaa juurensa johonkin kylähullun kaipuuseen. Aina on ollut erikoisia / mieleltään sairastuneita ihmisiä ja niille on naureskeltu mutta nyt se on paikallisten Teboilien ja nuorisotalojen kahvipöydistä siirtynyt nettiin ja niiden keskustelupalstoille. Tuollaisten kontentin tekijöiden toiminta on ennen kaikkea äärettömän surullista mutta pidän jollakin tasolla hyvänä että nuoret näkee näitä ei viihteen vuoksi vaan ainoastaan ”valistamis” mielessä. Niiden pohjalta voi sitten käydä keskustelua juurikin päihde ja syrjäytymis ongelmista sekä mielenterveysongelmista.

Lopulta pystyn vain toteamaan että tällaisissa tilanteissa olen onnellinen että esiteinit tempauksineen ei ole omia ja ne voi kyläilyn päätteeksi lähettää kotiinsa kasvamaan ja toivottaa taas tervetulleiksi parin viikon tai no josko aikaisintaan kuukauden kuluttua.

perhe vastuullisuus vanhemmuus
Kommentit (5)
  1. Oletpa vastuuntuntoinen! Moni olisi vaan kohauttanut harteitaan ja jättänyt asian silleen.

    1. Voi kiitos!
      Olen sitä mieltä että jokaisella on velvollisuus puuttua jos lapset katsoo jotain ikätasolleen sopimatonta.

  2. Meillä kaikilla on vastuu lapsista, oli ne omia, lähisukulaisia tai täysin vieraita. Hienosti hoidit tilanteen 😀👍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *