Olihan päiväkoti nyt varmasti paras paikka lapselle?

Minä en ole käynyt elämäni aikana kertaakaan yhdessäkään päiväkodissa. En lapsena enkä aikuisena. Olen sen sijaan saanut kulla piruilua, vittuilua ja ties mitä siitä että en ole lapsuuttani viettänyt päiväkodissa vaan olen ollut koti hoidettu lapsi. Vittuilemassa on olleet niin koulukaverit kuin opettajatkin.

Onko todellakin niin että päiväkoti jossa lapsia tulee kotiin mustelmilla, haavoilla ja suoraan sanottuna kuin katujyrän alle jääneinä kotiin. Jos lapsi olisi koti hoidetun päivän jälkeen mustelmilla ja haavoilla toistuvasti olisi perusteet oikeastaan kellä tahansa  tehdä lastensuojeluilmoitus koska lapsiparkaa pahoinpidellään kotona. Päiväkodin kohdalla voi vaihtaa päikkyä tai vaan tyytyä siihen että kukaan ei kerkeä katsomaan kuka Matilta tai Maijalta on tällä kertaa tintannut nenän solmuun tai silmän mustaksi.

Missä menee raja, jossa todetaan että päiväkoti ei ole enää lapsen edun kannalta ainut ja oikea vaihtoehto? Pitääkö päiväkodissa tapahtua jotain todella peruuttamatonta ja vakavaa että silmät nykytilanteeseen päiväkodeissa aukeaa viimeisimmältäkin unikeolta. Minä väitän että mitään sellaista ei ole olemassa mikä avaisi näiden unikekosten silmät.

Hoitajat ei ole missään nimessä syypäitä siihen että päiväkodeissa ei ole resursseja hoitaa lapsia niin kuin lapset ansaitsisi tulla hoidetuiksi. Vika on ihan täysin meidän päättäjissä, jotka ovat päättäneet sulkea silmänsä tilanteelta. Hoitajat joutuu vanhemmilta ja esimiehiltä ottamaan vuodesta, kuukaudesta, viikosta ja päivästä toiseen kuuleman täysin mahdottomia vaatimuksia, määräyksiä ja pyyntöjä. Ei ole ihme että uupumus iskee ja hoitajat on sairaslomakierteessä. Yhdenkään työntekijän ei tarvitse kestää tuollaista kohtelua työssään. Parhaansa pitää tietenkin jokaisen tehdä mutta mahdottomaan ei tarvitse kenenkään edes yrittää pystyä.

Lopuksi

Suomalainen syntyvyys huolestuttaa päättäjiä mutta huolestuttaako aidosti? Kuka enää haluaa tehdä lapsen kun tietää että tulee painostetuksi ympäristön toimesta kilpavarustelu kierteeseen ja kun elättääksensä lastaan joutuu tämän viemään hoitoon saa sen sieltä takaisin mustaksi mukiloituna. Ja jos erehtyy puuttumaan päiväkodin menoon saa vastaukseksi kehotuksen vaihtaa päiväkotia tai palkata oma hoitaja lapselle. Ja herran jestas jos lapsella on paidassaan tahra tai housujen polvessa reikä on se syy tehdä lastensuojeluun ilmoitus. Kuka haluaa tällaiseen sirkukseen tehdä lapsen? En minä ainakaan ja näinpä pysyn edelleen lapsettomana. Ja ennen kuin kukaan tulee kysymään, hyväksynkö sitten kotona hoidettujen lasten kaltoinkohtelun niin vastaan että en tietenkään.

 

perhe vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Öö no nyt oli outo kirjoitus. Sinulla ei taida olla faktat ihan hallussa, vai mihin ihmeeseen perustat nuo väitteet, että päiväkodista tullaan kotiin ihan hakattuna?

    1. Kyllä on faktat hallussa. Viikottain tulee kuvia siitä kuinka sisarusten lapsilla on mustelmia siellä sun täällä hoitopäivän päätteeksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *