Säästetään!

Säästäminen tuntuu olevan tämän vuoden teema. Kun maailman tilanne on täysin epävakaa, on hyväkin että ihmiset miettii kulutustottumuksiaan ja karsii turhasta. Toisilla taas tuntuu säästäminen lähteneen lapasesta kaikilla mahdollisilla tavoilla. On väärin että perhe kärsii säästämisestä jota ei ole ollut mikään pakko ollut vetää äärimmilleen. Hurjin esimerkki säästämisestä minkä olen nähnyt, on se että lapsia ei päästetä hiekkalaatikolle jotta uudet ulkovaatteet ei kulu.

Itse olen myös päättänyt aloittaa kuluttamiseen huomion kiinnittämisen suuremmissa määrissä. Aion ruveta karsimaan sellaisia arkisia turhuuksia, mistä on helppo luopua tai niin ainakin luulen. Esimerkkeinä mainittakoon että kasvonaamiot en aio enää käyttää kahdesti viikossa kerta riittää. Kylpypommikylvyt on täysin turhaa veden ja kylpypommien tuhlausta. Suihkussa käynnit saa toistaiseksi riittää. Ulkona syömisetkin saa jäädä. Kauppaan mennään kävellen kun se on niin lähellä meitä eikä ajeta aina autolla kauppaan jne.

Kun puhutaan säästämisestä olisi hyvä pohtia sitä että olisiko lisäansiot myös paikallaan. Meillä ei ole akuuttia rahantarvetta joten toista työtä ei ole kumpikaan meistä hakemassa. Kaikki ei ole niin onnellisessa asemassa elämässä kuin me ja jo ihan asuinpaikkamme fb ryhmän avaamalla huomaa sen että lisätulojen määrä on kasvanut sillä lumitöiden ja muiden pienten kodin askareiden hoitajaksi on nuoria ja nuoria aikuisia aina vaan enemmän. Ennen tuollaisia ilmoituksia näki joskus jos silloinkaan nyt ne tuntuu olevan valtavirtaa.

Joulusiivouksen yhteydessä aion siivota kaiken turhan tavaran pois nurkista ja läjittää sen roskiin meneviin, ilmaiseksi annettaviin sekä kirpputorille laitettaviin. Myytyjen tavaroiden tuotto menee sellaisenaan säästöön.

Lopuksi

Olisi kiva saada kuulla muiden säästö tavoista. Sijoitatko tällä hetkellä rahaa osakkeisiin / rahastoihin? Vaikuttaako hintojen nousu joulun viettoon?

 

 

tyo-ja-raha puhutaan-rahasta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *