Tinkaavat asiakkaat

Töissä on ollut rankempaa parisen viikkoa ja se on näkynyt myös täällä koska en ole kerennyt kirjoittamaan mitään.

Miksi töissä on ollut sitten rankempaa? Täytyy sanoa että henkisen puolen kuormitusta on ihan tuhottomasti lisännyt tinkaavat asiakkaat.

Asiakkailta ei löydy ymmärrystä meille yrittäjille ja meillä yrittäjillä ei riitä ymmärrystä asiakkaille kun tulee eteen tilanne jossa asiakas alkaa tinkaamaan. Tinkimistä yritetään kaikilla mahdollisilla tavoilla vielä senkin jälkeen kun on sanottu se tiukka hinta. Se on se jonka alle ei vaan voi mennä vaikka asiakas kertoisi nyyhkytarinan siitä että lapsenlapsen marsu kuoli viikkoa aiemmin ja uuden hankinta on syönyt nyt neuvoteltavan asian budjettia. En minä yrittäjänä sano ei tämän alle en voi myydä huvikseni tai ahneuttani.

Ymmärrystä ei myöskään tunnut tulevan siihen asiaan että materiaalikulut ovat nousseet 5.5% – 65% ja tämän takia on aivan pakko myös nostaa hintoja. Kaikille tuotteille hinnan nousu ei myöskään ole yhtä suuri vaan suurimman nousun kokee se tuote, jossa on eniten varaa nostaa hintaa mutta sen tuotteen hinnan nousu kuittaakin kuluja tuotteesta x. Tätä tosin ei kannata asiakkaalle selittää tai saa vielä käsilaukusta päähänsä jonakin päivänä.

Myös asiakkaat kertoo yhä vain useammin että yrityksestä Timo Talitintintin Talipallo tehdas saa sen ja sen jopa 2% halvemmalla hinnalla kuin me, mutta nyt asiakas haluaa juuri meiltä Timo Talitintin hinnoilla tuotteen xx. Tämä ei valitettavasti ole mahdollista. Timo Talitintti on voinut saada neuvoteltua itselleen paremmat sopimukset kuin me tai hän ei valmista täysin samaa tuotetta kuin me.

Asiakkaiden on myöskin vaikea ymmärtää sitä että valitettavasti emme tee osamaksusopimusta asiakkaan kanssa jolla ei ole ollut luottotietoja koskaan ja ulosottovelkaa on liki miljoona alkaen noin parikymppiä maksavasta lehtitilauksesta saakka. Tällaisen sopimuksen tekeminen olisi meille aivan hävyttömän suuri riski

Miten tämä vaikuttaa minuun?

En millään jaksaisi päivästä toiseen kuulla sitä kuinka ahne ja ilkeä sekä ymmärtämätön ihminen ole. En jaksa vängätä siitä että kulut on nousseet ja työntekijät ei tee töitä palkatta. En jaksaisi kuunnella enää ensimmäistäkään nyyhkytarinaa ties mistä jolla yritetään saada minut vielä antamaan alennusta vaikka olen sanonut että en voi enää hintaa alentaa. No itsepähän olen tieni valinnut ja sen tuomat vastoinkäymiset on vaan jaksettava.

 

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (2)
  1. Yrittäjänä itsekkin samaistun hyvin sun tekstiin. Olen yrittäjänä alalla, jossa on paljon kilpailua ja vaihtoehtoja ihmisille. Itselläni töitä riittää hyvin, joten näillä vuosikymmenillä voin jo sanoa supertinkaajille ystävällisesti, että tiedän että tämän työn voi saada edullisemmin jossain muualla, joten jos hinta ei omaa tilipussia hivele, niin voi katsella muita vaihtoehtoja. Näin se on 🤷🏼‍♀️

    1. Kiva kuulla kohtalotovereista

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *