21 aamua jouluun

IMG_6966.jpg
Ensimmäisenä adventtina on aika tehdä & koristella piparkakkutalo.
Ostin viime viikolla Lidlistä tuon muottisarjan ja sehän pääsi testiin heti tänään. Paketissa on muotti talon osiin, rekeen, poroon ja ukkeliin, mutta nyt käytin vain talon osia ja reen. Kissat olen ostanut jonain aiempana jouluna.
Ja valmistaikinalla mennään. Pipari- ja torttutaikinoita en ole montaa kertaa leiponut, koska valmistaikinat ovat oikein hyvän makuisia mielestäni ja eipähän taikinarumbastakaan pääse stressiä syntymään.

IMG_6968.jpg
Kolminkertainen hurraahuuto sille, etten polttanut osia!

IMG_6969.jpg
Tytär ja veljensä jakoivat talon osat ja koristelivat molemmat ”omat puolensa”, minulle jäi perinteisesti savupiippu ja mökin lopullinen kokoaminen jahka koristelut kuivuvat.

IMG_6973.jpg

IMG_6974.jpg
Selkeästi Suomi 100-vuotta on vaikuttanut myös jälkikasvuuni, sen verran sinivalkoista henkeä ilmestyi piparitalon koristeisiin.

IMG_6977.jpg
Varsinaiseen kasaustyöhön en vielä ryhdy, koska haluan koristelujen kuivuvan kunnolla, etten tuhoaisi  heidän vaivannäköään.

Myöskin joulunajan ensimmäiset tortut kuuluvat meillä adventtiin.
Kokeilin perinteisten tähtitorttujen lisäksi vähän erilaistakin muotoa herkkuihin ja taidanpa jopa tykätä näistä uusista versioista enemmän!

IMG_6970.jpg

IMG_6971.jpg

IMG_6972.jpgMillaisia torttuja teillä paistetaan?
Ja jos teet tähtitorttuja, tuleeko hillo sakaroiden alle vai päälle?

Ai niin – ja Hoosiannaa laulettiin tuossa piparitalon koristeluvaiheessa 😀 Kovaa ja korkealta.

puheenaiheet hopsoa diy
Kommentit (8)
 1. Tortut on niin herkkua! Meilläkin on tuon muotoisia tehty. Otahan valmiista talosta sitten kuvia!

  1. Tortut on herkkua, mutta ne, niinkuin pasteijatkin (jotka olisivat herkkuherkkuani) alkoivat närästää minua joskus muutama vuosi takaperin, joten nautiskelu saa jäädä siihen yhteen eikä sitäkään kovin useasti.

 2. Sakarien alle, että sakarit pysyy paikallaan 😉 Mutta meillä ei käytetä luumusosetta vaan sitä omena- no niin – just sitä mitä teillä ei, sori pystytä nyt sitten käyttämään 🙁 Siis omena kaneli (sitä se kai oli)
  Mutta pakkohan se on kokeilla niitä tämän joulun hittejä, vihreitä kuulia.

  Piparitkin pitää tänä vuonna ostaa kaupasta, kun ei Poika tuu enää äitin kaa leipomaan niitä. Johan se 27 vuotta niitä leipokin joka ikinen Itsenäisyyspäivä 🙂
  Mutta nyt ostetaan sitten Anna’s Pepparkakoreita ja syödään niitä homejuuston kanssa niin kuin..kuin..kuin.. tai sitten vaan syödään 😀

  1. Äh, siis sakaroiden päälle – ei pitäis ruveta kikkailemaan 😀 Eli ensin taitellaan sakarat ja sitten laitetaan hillo. Piste.
   (Torvi mikä torvi…)

  2. Miekin ostan Anna´s Apelsin pepparkakor-paketin jouluksi – niissä ei ole kanelia ja maistuvat ihanalle homejuuston kanssa.

   Lasten kanssa paistettiin pipareita aina liikaa, linnuille niitä sitten aina seuraavana kesänä murentelin…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *