Sebastian Fitzek: Ikkunapaikka 7A

Sebastian Fitzek: Ikkunapaikka 7A ((Flugangst 7A)
Suomentaja: Heli Naski
400 sivua
Bazar kustannus

Luin kesällä Claire McIntoshin Panttivanki-kirjan, joka myös sijoittui lennolle ja asettaa päähenkilönsä kiristyksen kohteeksi panoksena oman lapsen henki. Panttivanki oli hyvä kirja, mutta Ikkunapaikka 7A on loistava!

Psykiatri Mats Krüger tietää, tutkittuaan asiaa perinpohjaisesti, että lentäminen on turvallisempaa kuin autoilu, mutta tiedosta huolimatta hän potee megalomaanista lentopelkoa. Lentokoneessa hän nyt kuitenkin istuu, koska hänen tyttärensä Nele on pyytänyt hänet vuosien hiljaisuuden jälkeen tulemaan Berliiniin, kun hänen laskettu aikansa koittaa. Niinpä Mats hyppää koneeseen Buenos Airesissa ja aloittaa yli 13 tunnin mittaisen lentonsa kohti Berliiniä.

Berliinissä Matsin tyttären Nelen synnytys on käynnistynyt etuajassa ja hän suuntaa kohti sairaalaa hädissään – normaali alatiesynnytys  vaarantaisi Nelen tyttären terveyden (Nele kantaa HIViä) ja hänelle olikin varattu sektioaika, mutta vasta parin viikon päähän. Nele hyppää tilaamaansa taksiin, mutta sairaalan sijaan kuski viekin hänet aivan jonnekin muualle.

Buenos Airesissa Mats on varannut koneesta useita paikkoja itselleen – at varaamalla ja jättämällä tyhjäksi paikan, jossa pakkolaskun sattuessa kuoleminen on 100% varmaa hän uskoo lennon sujuvan ongelmitta. Itse hän aikoo käyttää lennon eri vaiheissa turvallisimmiksi todistetut paikat, mutta toisin käy.

Koneen noustua taivaalle Mats saa puhelun, jossa ilmoitetaan että ellei hän tuhoa lentokonetta ennen sen laskeutumista Berliiniin, hänen väärään taksiin huijattu tyttärensä ja tämän syntymässä oleva lapsensa surmataan.

…tässä siis alkutilanne, jonka eteneminen pitää tiukassa otteessaan, nykyhetkeen johtaneet menneet tapahtumat avautuvat vähitellen lennon edetessä ja jännityksen kiristyessä. Yllätyksiä paljastuu pitkin matkaa ja jännite ei katkea kertaakaan.

Ja enpähän ole ikinä ennen kyyneliä nieleskellyt psykologisen trillerin viime sivuilla.

Kiitokset Bazar kustannukselle tästä mahtavasta kirjasta!

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (4)
  1. Mä tykkäsin tästä kans tosi paljon. Oletko vielä ehtinyt lukea muita Fitzekin kirjoja? Mulla on toistaiseksi suomennetuista lukematta enää yksi, onneksi ensi vuonna ilmestyy lisää. Fitzek todellakin pitää otteessaan ja osaa kyllä yllättää monta kertaa.

    1. en ole vielä muihin ehtinyt. Ehdottomasti luettava!

  2. Tämän kirjan lukemista pohdin aiemmin ja sait vakuuttuneeksi, että se on lukemisen arvoinen. 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *