Asioita, joista ehdin aina ärsyyntyä Vol 1.

snapback-1092763_1920.jpg

Jos olisin sinkku ja aktiivinen lihamarkkinoilla, niin tiedän yhden miestyypin, jonka kantaisin paksut hanskat kädessä tunkiolle.
Nimittäin miehet, jotka viihtyvät sisätiloissa ”rento” (yleensä jotain trendiä suora- tai piilomainostava) lippis tai vielä hurmaavampaa, lerppana pipo (joko syvälle silmille vedetty tai vallattomasti löysänä takaraivolla roikkuen) päässään.

Sanoivat muotilehdet ja ymmärtäväiset trendipellet mitä hyvänsä, niin minusta mies joka pitää lippiksen/pipon päässään sisätiloissa yleensäkin ja vielä hölmömpää jopa ruokapöydässä, on lähellä junttimaisuuden korkeinta ilmentymää.

Tooodella vanhanaikaista scheissea, eikö vaikka? Ja kyllä – vanhanaikaisestä käytösmallista todellakin on kyse, mutta minun mielestäni, ja enhän kenenkään muun puolesta pysty puhumaankaan, kaikki vanha ei välttämättä ole aikansa elänyttä.

Pipon tai lippiksen käteen nykäiseminen siinä tilanteessa, kun astuu toisten kotiin tai istahtaa ravintolassa pöydän ääreen osoittaa mielestäni toisten ihmisten huomioonottamista ja heidän kunnioittamistaan. Aivan samalla tavoin kun se, että tilaisuuteen pukeudutaan tilaisuuden luonteen mukaan – tekemällä näin osoittaa huomaavansa ja arvostavansa toisen ihmisen kotia, vieraanvaraisuutta ja vaivannäköä.
Ja vaikka esim. ravintolassa maksetaankin siitä, että saadaan istua katetun pöydän ääreen ja nauttia toisen valmistamaa ruokaa, päänsä paljastaminen on kohtelias huomiointi toisia asiakkaita ja henkilökuntaa kohtaan.

Ainakaan omien kokemusteni mukaan, ei hattu päässä hoopoilu edes ole ikäkysymys, vaikka miten hatun riisumisen käytäntö itsessään vanhanaikaiseksi koettaisiinkin. Pipopäitä ja lippalakkiheeboja löytyy kaikista ikä- ja varallisuusluokista, yhdistävänä tekijänä tuo lätsän päähänliimautuminen, oli sitten tilanne, paikka tai olosuhteet mitkä hyvänsä. Häät, hautajaiset, juhlapäivälliset…päätä ei paljasteta ellei joku asiasta erikseen mainitse ja sanomisen jälkeen päähineen riisuminen tehdään niin suurieleiseisesti, että täysi kahjokin tajuaa jotain suurta yksityisyyden linnaketta loukatun verisesti…

Toki jokainen saa omassa kotonaan ja ystäviensä keskellä kulkea vaikka viisi pipoa päällekkäin ja käydä suihkussa kypärä päässä tai nukkua lempijoukkueensa lippiksessä (lippa niskassa) yöt ympäriinsä – aivan sama minulle, mutta nousen kyllä barrikadeille koska tahansa puolustaakseni ikiaikaista, kohteliasta tapaa se lätsä päästään liipaista sisätiloissa!

 

Kommentit (3)
  1. Joo ei sisällä pidettä lippiksiä tai pipoja! Ei todellakaan! 

  2. Hatutta, tai rupeaa hatuttamaan (nätisti sanottuna). Saan pahanlaatuisia näppylöitä, kun näen kahvilla, saati sitten syömässä nuoria hattu päässä, oli se hattu minkälainen tahansa. Ja jos hatullinen on aikuinen, niin saan ihan tosissani pidätellä itseäni, ettei kyseinen miesihminen saa avokämmenestä takaraivoonsa sellaisella voimalla, että päähine on ruokalautasellaan syötävänä.

    Mieltä lämmittää vieläkin, kun oltiin AM:n kanssa jollain huoltoasemalla kahvilla/syömässä ja viereiseen pöytään tuli syömään perhe, jossa oli n. 9- ja 10-vuotiaat tyttö ja poika. Pojalla lippis päässä, eikä elettäkään, että olisi ottanut sen pois. Tyttö sanoi kovalla ja niin kipakalla äänellä ”Hattu pois päästä”, että tuli tunne, että nekin isommat ”pojat” (miehet) joilla hattu vielä oli päässä, ottivat hatun pois päästään 🙂 Hyvin kasvatettu tyttö. Ja poikakin, ei sen puoleen, kyllä se lippiskin sillä komennolla päästä lähti….

    Mutta juu, vanhanaikaisesti on minutkin kasvatettu, samoin AM ja samat opit on meiltä siirtyneet Pojalle. Tilaisuuden mukaan pukeudutaan, lippistä ei meillä itse asiassa käytä muut kuin minä (nolo?). Sain sen alkukesästä ”virkalakiksi”, aurinkosuojana pidin, toinen vaihtoehto olisi ollut pipo 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *