Biologisen lääkkeen ulkoiset vaikutukset psoriasikseen(i).

IMG_6298.JPGOikean jalkani habitus ennen viime joulua. Läikkä jos toinenkin iholla ja vaikka orjallisesti rasvailin itseäni, niin uusia kukki iholle jatkuvaa syöttöä.

IMG_6299.JPG
Tammikuussa aloittamani biologinen lääke Simponi poisti tehokkaasti nivelten kivut, mutta vaikutus iholle oli olematon, samaan yhtälöön kun lisäsi ikävät sivuoireet rytmihäiriört, poskille lehahtaneen perhosihottuman ja todella jämäkästi turpoavat jalat/nilkat/sääret, niin vaihtoonhan lääke meni.

Aloitin Cosentyxin pistämisen toukokuun 15. päivä, ensi alkuun 1 + 4 piikkiä viikottain ja nyt jatkossa piikki kerran kuussa.

Ensimmäiset viikon nivelet vaivasivat koko ajan, kipuja oli milloin leukanivelissä, milloin käsissä ja lonkissa sekä nilkoissa koko ajan. Aloin vaipua toivottomuuteen, taasko pitää vaihtaa…

Neljännen piikin jälkeen olo muuttui nopeasti. Yhtenä aamuna heräsin kivuitta ja turvonneet koivetkin näyttivät vähän kaitaisemmilta, kengät eivät puristaneet enää niin paljon.
Näinköhän tämä nyt alkaa pelittää!
 

IMG_8989.jpgTässäpä koipeliinini eilen illalla.

Nuo värihäiriöiset laikut säilyvät vielä pitkään, tänä kesänä ruskettuessa jäävät ne selvästi vaaleimmiksi, mutta väriero tasoittunee vähitellen, jos vaikutus vain pysyy ja pitää läikät poissa.

Psori-iho reagoi stressiin herkästi – olin satavarma että isäni tilanne olisi villiinnyttänyt psorini mielipuoliseksi täpläsateeksi, mutta vaikka päässä myrskyää ja sydämessä kourii, niin iholle ei ole noussut ainoatakaan läiskää.
 

IMG_8990.JPG

Cosentyx <3

IMG_8988.JPG

Kyllä näillä koivilla kelpaa kekkaloida lyhyemmässäkin hamosessa tai shortseissa. Niin sileät että suorastaan häikäisee!

Kommentit (11)
 1. Oi, kuinka hienosti parantunut iho! Mulla on psori, mutta lähinnä vain päänahassa ja korvissa. Välillä ilmestyy yksittäisiä täpliä kasvoihin ja kyynärpäihin. Erittäin lievät oireet siis sinun oireiluun verrattuna. Ikävää silti jatkuva kutina ja päänahan hilseily. En ole aikoihin jaksanut sitä millään tavoin edes hoitaa, kun tuntuu, että ne mönjät auttaa aina tasan sen hetken. Ja toisaalta, kun vaiva on vain kosmeettinen eikä sitäkään häiritsevästi, niin se tuntuu aika pieneltä jutulta monen muun asian rinnalla.

  1. Ei minua ikinä ole kosmeettisesti nuo läikät häirinneet, joten tämä ihon puhdistuminen tuli vähän kuin ”kaupan päälle”, parhautta on tuo nivelkipujen katoaminen ja tekemisen rajoitteiden pienentyminen 😀 Aivan mahtavaa kun voi kyykkiä ja kiipeillä ja kontata ilman että pitää miettiä miten pääsee ylös tai yleensäkään saa tehtyä. Liikkumisen ja tekemisen vapaus!!

   Tuo kutina on ikävää – itse olen välttynyt siltä oireelta ja hyvä niin – riittää kun perheessä on yksi aktiivirapsuttaja eli atooppinen puoliso.

  2. Eikö sulla tule niihin ihottumakohtiin sellaista paksua valkoista karstaa jos et millään hoida? Minä yritän juuri sen takia muistaa aina silloin tällöin laittaa tuota vaahtoa, että pysyisi kurissa. Kun mulla oli ennen diagnoosia pitkään hoitamatta, oli päänahassa niin paksu karsta, että kesti yli viikon saada se pois. Sellaista risiiniöljytököttiä karstoihin joka ilta ja aamulla pestiin pois. Kyllä oli tiukassa.

   1. Hilseilee kyllä, mutta ei se ole sellaista paksua karstaa. Ennemmin on sellaisia punaisia läikkiä, jotka kutisee ihan kauheasti. Kun on stressiä ne muuttuvat tosi punaisiksi ja esim. alkoholi tekee myös saman. Kun on elämässä rennompaa noi läikät pysyvät vaaleampina.

 2. Onpa hienoa, että olet löytänyt sopivan lääkkeen. Minulla ei ainakaan toistaiseksi ole ollut hyötyä tukan värjäämisestä. Pari kutiavaa kohtaa päänahasta löytyy, mutta enpä taida edes mainita omaani sinun jalkasi rinnalla, niin suuri on ero. Tsemppiä. 🙂

  1. Mulla ei läikät kutise, joten tavallaanhan sinun vaivasi on ärsyttävämpi.
   (Edelleenkin minun on vaikea sisäistää psoriasiksen olevan ”vakava sairaus” kaikkine liitännäisairauksineen…)

   1. Nuo liitännäiset siinä varmaankin sen vakavuuden aiheuttavat. Onneksi mulla ei kutise kovin kovasti. Pärjään hyvin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *