Carlos ja kärrinpyörät eli helppo makkarapasta!

Kun viimeinkin nautittu ruoka pysyy sisällä, kaipailin lohturuokaa, mutta vähän ärtsymällä makumaailmalla – pasta on aina hyvää ja maistettuani Turjakkeen kokkailuiden yhteydessä ”Katalonian Carlosta” päätin tehdä MAKKARApastaa!Carloksen maku tuo mieleen espanjan – makkara on karkearakenteista, lihaa 87% ja makua antaa chili, savustettu paprika, valkosipuli, mustapippuri ja jalapeno.
Hienonsin kolme makkaraa tällä masiinalla, joka on todellakin lunastanut paikkansa keittiössämme: tällä hienontaa ja valmistaa ihan mitä vaan! Onnistuu niin jäämurska, kotitekoinen pesto kuin vaikkapa currytahnakin ja kaikki muu siltä väliltä.
Carlokset muuntuivat murumaisiksi muutamalla surautuksella ja päätyivät paistokasariin. Pilpoin koneella sekaan myös yhden makean suippopaprikan ja pistin sörsselin muhimaan. Tuoksu joka alkoi levitä pannulta makkaramurujen paahtuessa oli huumava jopa minun aistivammaiseen nenääni.”Kärrynpyöräpastaa” löysin jokunen kuukausi sitten jostain, en todellakaan muista enää mistä ja se harmittaa. Tämä valmistaja ei ollut aikaisemmin tuttu, mutta tuote on tosi hyvä. Suutuntuma ohjeistetulla keittoajalla on täydellinen al dente ja Pastan muoto käy monenlaisiin kastikkeisiin , perinteinen makaronilaatikkokin siitä tulee erinomaisesti.
Keitän pastan aina suolalla maustetussa vedessä, mihin lorautan hiukan oliiviöljyä, näin pasta ei niin helposti liimaudu toisiinsa kun se on kumotttu lävikköön.
Heh, näköjään Creme Bonjourini parasta ennen-päivä on mennyt jo menojaan, mutta sehän ei todellakaan merkitse sitä etteikö tuotetta voisi enää käyttää (tosin Turjake jaksaa marista tästä asiasta ainajaainajaaina…).
Mutta siis kumosin purkillisen Creme Bonjouria makkara-paprikasotkun niskaan ja tadaa! Pastakastike on valmista! Jos kaapissa olisi ollut kermaa tai tuorejuustoa, niin nekin olisivat ajaneet saman asian kuten muuten myös vaikka tomaattimurskakin. Tomaattimurskan kanssa keittoaikaa olisi pitänyt lisätä rutkasti että maku olisi ehtinyt kehittyä, nämä maitotuotepohjaiset ratkaisut ovat nopeita.Nam.
Carloksen kärrynpyöräpasta upposi sunnuntaipäivällisellä niin hyvin, että suunnitelmani ottaa ”jämät” huomenna lounaaksi töihin eivät sitten toteudukaan.
Kattila kaavittiin putipuhtaaksi reunoja myöten.
Tätä tehdään toistekin!

Kommentit (2)
  1. Carlos maistuu minullekin. Syön sen paistettuna pääsääntöisesti.
    Kiitos vaihtoehtoisesta reseptistä.

    1. tämä on oikeasti herkullinen pasta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *