Dekkarin siivin Lagosiin ja Visbyhyn

Oyinkan Braithwaiten esikoinen Sisareni, sarjamurhaaja imaisi minut mukaansa heti ensi minuuteillaan. Jo tapahtumapaikka, Lagos tuo eksotiikkaa tarinaan ja nykypäivän Nigeria kulkee freesisti mukana läpi tarinan arvomaailmoissa, tapahtumissa ja elämänkulussa.
Korede on pätevä ja osaava sairaanhoitaja,joka on nukkemaisen pikkusisarensa Ayoolan syntymästä saakka suojellut ja turvannut tätä. Hän on aina jäänyt sädehtivän ja kuvankauniin sisarensa varjoon, mutta sisarusten elämät ovat kuitenkin kietoutuneet toisiinsa irtipääsemättömästi. Korede nimittäin siivoaa sisarensa jäljiltä, kun tämä tappaa poikaystävänsä.
Että siinäpä teaseri lukijoille…

Kirjassa on perinteinen ”mies murhaa kauniin naisen”-asetelma käännetty nurinperin, mutta pelkästään se ei tee tästä kirjasta loistavaa. Vähän kerrallaan paljastuu sisarusten perheen tarina ja sen myötä pohja nykyhetken ratkaisuille ja perusjännäri paisuu lähtökohtiaan suuremmaksi.
Hehkutinkohan nyt vähän liikaa?

Oyinkan Braithwaite: Sisareni, sarjamurhaaja (My sister the Serial Killer)
Suomentaja Kaisa Kattelus
115 sivua/ 4h 33 min
WSOY
Bookbeat
Jo kahdeskymmenes Maria Wern-dekkari ei tuota pettymystä.
Kun nuori nainen, Cecilia katoaa luo extrapainetta etsintöihin se, että hänellä on sydänsairaus sekä diabetes ja ilman lääkitystä hän ei selviä.
Maria ja kollegat tekevät parhaansa selvittääkseen tapausta ja samaan aikaan ilmi tullutta aviopuolisoiden surmaa. Tapahtumiin liittyy kenties salaperäinen reppumies, joka toistuvasti hurmaa naisia mukaansa rannalle ja  lemmenleikkien tiimellyksessä kyselee heiltä outoja kysymyksiä sairauksista.
Maria kollega Per Arvidssonin pieni tytär Wilma taistelee heikkenevää sydäntään ja aikaa vastaan hänkin ja Per joutuu jättäytymään pois
tutkimuksista.
Kun tarinaan lisätään vielä geenimanipulointia, elinkauppaa ja eettisyyden pohtimista on lopputuloksena varsin ajatuksiaherättävä dekkari.

Maria Wern
Anna Jansson: Viimeiset sydämenlyönnit (Mitt Hjärta är ditt)
Suomentaja: Sirkka-Liisa Sjöblom
243 sivua
Gummerus
Bookbeat

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (2)
  1. Aikast kiinnostavan kuuloisi kirjoja!
    Enpä muista olenko lukenut yhtään Maria Wern- kirjaa. 🤔

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/09/13/minun-ei-tarvitsisi/

    1. Sisareni, sarjamurhaajasta ISO suositus. Ja Maria Wernin parissa menee sinulla hetki jos toinenkin kun ekasta kirjasta aloitat! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *