Dingon paluu. Kysyn vaan että miksi?

Perjantaina tuli joka tuutista ”ilouutista” Dingon paluusta keikkalavoille tulevana kesänä.

ghost-town-551136_1920.jpg

Osaan minäkin kaikki ne biisit ulkoa ja omaan riemukkaita muistoja Dingon tahdissa vietetyistä hetkistä, mutta silti päälimäisenä nousee mieleeni kysymys Miksi oi miksi?

Dingo oli täydellinen kasaribändi: nättejä poikia, tarttuvia biisejä ja vauhdikkaita keikkoja kuorrutettuna  pitseillä, röyhelöillä ja sifonkihuiveilla. Nipan naukuva ääni nostatti kuumia tunteita ja sydämenlyönnit tihenivät Autiotalon ensi iskujen myötä tuplaksi jalkojen pistäessä pakosti tanssiksi.

Mutta miksi oi miksi?

En keksi muuta syytä, kuin että pian kuuskymppisten kukkaron pohjat häämöttävät siihen malliin, että suureen ääneen aikoinaan julistettu ”lopullinen välirikko” kuopataan vähin äänin ja kömmitään lavalle varsin messevien keikkapalkkioiden eurot kannustimena. Vaikka uusiakin biisejä kehuskelevat tehneensä, niin vanhoilla hiteillä rahastus menee läpi.

Itselleni mielikuva pönäköityneistä, kaljuuntuvista ukkeleista ketkuttamassa lantiotaan Sinä ja Minän tahtiin ei nostata muuta kuin naurunpuuskan ja surullisuuden:

Rockandroll ei kuole koskaan, mutta joidenkin muistojen olisi parasta jäädä muistoiksi ilman uudelleen lämmittelyä.

 

 

kulttuuri musiikki ajattelin-tanaan
Kommentit (33)
 1. Miksikö? No miksi ei?
  Hienoa musiikkia silloin, hienoa musiikkia nyt. Itsekin kovalla innolla odotan kesää, jolloin Dingo palasi! Ja nimenomaan paluun uskon olevan kyseessä, en pelkän uudelleen lämmittelyn. =)

  Onhan bändit ennenkin erimielisyyksiä haudanneet. Luulen, että yleensä siinä on taustalla rahantarpeen sijasta rakkaus lajiin. Ei se paluu kuitenkaan ilman todella kovaa työtä toteudu. Onhan Dingokin nyt treenannut ihan tosissaan.

  Itsekin Neumannin viime kesänä näin ja kuulin, ja kuten Iirisihmemaassa tuossa totesi, ääni oli lujassa kunnossa. Odotukset korkealla siis!

  Hienoja keikkaelämyksiä kaikille, jotka olette menossa ja muille hyviä kuunteluhetkiä levysoittimen, tai mitä mpkolmosia nykyisin ovatkaan, äärellä! =)

  1. Niin on monta mieltä kuin on miettijääkin.

   Näitä Dingon ”paluita” on vain ollut jo niin monta että vähän jo siksikin vitsiltä tuntuu. 
   Taitaa olla jo neljäs tämä tulevan kesän rahastus musiikkirakkauden ilmentymä 🙂

   1. Ja siis hei, en minä Dingon musiikkia inhoa – päinvastoin! Se eka ja alkuperäinen Dingoilu kolahti minuunkin ja todellakin osaan ne hitit unissanikin.

   2. Tämä on itse asiassa toinen alkuperäiskokoonpanossa tehty comeback. Toinen. Kun Dingo alunperin palasi tässä kokoonpanossa v. 1998-2002, ei yleisö olisi heistä päästänyt millään irti eli suosiosta se uran jatkuminen ei tosiaan ollut kiinni. Ja jos kerran Dingon vaiheet niin hyvin tunnet, niin silloin myös tiedät ja muistat, että yhteiselonsa tuolloin kaatui bändin keskinäisiin kränöihin. Bändin jäsenethän ovat nyt hioneet välejään kuntoon ihan olan takaa, eikä rahasta saati rahastamisestakaan asia ole kiinni, kun ihan kunnon palkkatöissä kun ovat miehet tässä välissä olleet ja ovat varmasti vastedeskin. (Eli sen ”rahastusjutun” voi täysin unohtaa). Ei kesän kokonaisella seitsemällä festarikeikalla miljonääreiksi tulla. Enemmän siinä bändiltä menee itsellä rahaa kuin mitä tulevat tienaamaan. Mutta ihan hauskaa, että asia tuntuu susta vitsiltä. Me muut nautitaan musiikista, sekä keikoilla että levylautasella. 

    1. P.S. Pikkuvinkkinä vielä nille, jotka kertovat osaavansa Dingon ”hitit” edelleen vaikka unissaankin. Kannattaisi keskittyä kuuntelemaan niitä muitakin biisejä. Ovat huikean hienoja. 

     1. Mutta ihanaa lukea tuota tunteenpaloa kun puolustat idoleitasi <3

    2. Kyynikko jatkaa kommentointiaan:
     Ei festarikeikoilla todellakaan rahoiksi lyödä, mutta levymyynnillä, niin vanhojen remasterointien (+ EXTRA uusi biisi) kuin sen uuden  julkaisun tuotoilla kyllä ihan kivasti lisätuottoja kukkaroon kilahtaa.
     Siihen päälle vielä kaikki lisäjulkisuuden tuomat pennoset sieltä sun täältä, niin kyllä plussan puolelle miekkoset pääsevät, kevyesti.

      

 2. Mä edustan sitten mitä ilmeisemmin erittäin suurta vähemmistöä, mutta Dingon paluu on Parasta Ikinä. 😀 Jo niiden come back -keikat alkuperäisellä kokoonpanolla joskus 2000-luvun alussa (okei, ikuisuus sitten, myönnetään) Tavastialla olivat jotain ihan hilllitöntä. Neumann tuli nähtyä livenä viime kesänä, röyhelöpaitaa ei ollut mailla halmeilla, ääni oli todella hyvässä kunnossa ja ainakin me entiset Dingo-fanit oltiin ihan fiilareissa. Jos bändiä tai niiden paluuta inhoaa, niin keikoille ei onneksi ole mikään pakko mennä. Me mennään, eikä malteta enää odottaa!

  1. Totta, keikoille ei ole pakko mennä, enkä lähtisi isosta rahastakaan, mutta toki suon ilon ja onnen teille, jotka asiasta olette innoissanne. Ei ole se pois minulta.

   Mutta silti kysyn. Miksi, oi miksi???
    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *