Ei muumitalossa nukuta öisin

Raahasin Lankalauantaina koko pesueen mukanani Leppävirralle, missä Vesileppiksen hiihtotunnelissa, 30 metriä maan alla pääsi astumaan Muumien Taikatalveen.

Jääluola Muumeineen avautui  26.23.2018 ja on avoinna kesäkuun 2019 loppuun saakka.
Jääveistokset on toteuttanut ryhmä toinen toistaan taitavampia veistäjiä,  mm. Maailmanmestari Lkhavgadori ”George” Dorjsuren sekä Jääveiston Suomen mestari Anssi Kuosa. Visuaalisen puolen suunnitelusta on vastannut Fantasia Works (Kuopiolainen elämystalo, jolla on asiakkaita ympäri maailman!)

Jääveistosnäyttely perustuu Tove Janssonin Taikatalvi-tarinaan, missä Muumipeikko herää kesken talviunia ja lähtee tutustumaan itselleen aivan uuteen ja erilaiseen Muumilaaksoon.

Veistosten jää on ihmeellistä! Kirkasta, mutta elävää ja valo heijastuu sen läpi taianomaisesti.

Netistä selvisi, että veistokset on valmistuneet luonnonjäästä, josta 2/3 on peräisin Lainionjoesta Lapissa ja 1/3 Puruvedeltä Etelä-Savon/Pohjois-Karjalan rajalla.
Luonnonjää poikkeaa keinotekoisesta juurikin valonheijastuksensa pohjalta, keinojäästä kun valo menee läpi kuin lasista, mutta luonnonjään ilmakuplat hajottavat valoa ”jään sisään”. Maagista!
Pikku-Myykin on hereillä ja laskee mäkeä innoissaan. Muumipeikko tapaa Uimahuoneessa asustavan Tuu-Tikin, joka on rakentanut lyhdyn ja pelkää Mörön istuvan sen päälle!  He viettävät yön uimahuoneella, mutta Muumipeikko haluaa lähteä kotiin.Muumipeikko ystävineen polttaa keskitalven kokkoa ja Mörkö saapuu kuin saapuukin lämmittelemään sen äärelle.  Ja istuu sen päälle sammuttaen sen. Kuten myös lopulta sammuttaa Tuu-Tikin lyhdynkin.Talven vieraat saapuvat ja touhua riittää, on Vilijonkkaa, Surku-koiraa, Reippailija-Hemulia ja Esi-isäkin vilahtaa maisemissa.
Lopulta tulee kuitenkin kevät ja muutkin Muumit heräävät.

Heh, siinäpä tuli Janssonin Taikatalvi Readers Digest -versiona ja muutama kuva jääveistoksista rinnalle, todellisuus paikan päällä päihittää kyllä referointitaitoni, joten jos vain pyörähdät lähimaisemissa, käy ihmeessä kurkkaamassa talviseen Muumilaaksoon!

Jääluolasta löytyy myös hieno potkukelkalla heitettävä lenkki, liukumäki, pulkkamäkiä sekä huima napakelkka!

Lämpötila luolassa on -5 astetta, joten varaa mukaan hanskat, huivi ja lämpöinen takki 🙂

Lippujen hinnat:
toukokuun loppuun:
Pääsylippu 14 €
1-3-vuotiaat 7 €
Perhelippu (2+2 henkeä) 48 €
kesäkuun ajan:
Pääsylippu 18 €
1-3-vuotiaat 9 €
Perhelippu (2+2 henkeä) 58 €

 

kulttuuri matkat
Kommentit (1)
  1. Muumit ovat riemastuttavia ja ihastuttavia.
    Ihania kuvia ja kiitos, kun kuvailit myös.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *