Ei pysty ei kykene, nyt riittää jouluaiheiset kirjat – Kirja-arvonta kehiin!

Taisin instan puolella huudella, että joulukuussa teemailen ja luen vain jouluaiheisia kirjoja, mutta heikko olen ja en pysty tätä teemaa jatkamaan.
En
pysty
En.

Marraskuussa luetun Jill Mansellin Kolme ihanaa asiaa sinusta  jälkeen olen lukenut Kolme ”ihanaa” kirjaa joulusta ja näihin kolmeen nyt jouluteema saa jäädä, ellei löydy jotain X-mas massacre-opusta tai muuta _hiukkasen_ raflaavampaa tekstiä. Rakkaus ja romantiikka on aivan jees, mutta jossain kohtaa nousee seinä eteen. Minulla se nousi nyt.

Mutta, ne kolme kirjaa:

Sisarukset Annika ja Jessika Devertin kirja Joulu joka päivä kertoo nelikymppisestä Emeliestä, joka on viimeiset kolme vuotta elänyt kolmen lapsen yksinhuoltajana hänen Gambialaisen miehensä todettua ettei enää jaksa ja palattua Gambiaan. Emelie saa mahdollisuuden lähteä uudelle polulle elämässään, kun hän perii suuren talon pieneltä saarelta. Emelie tyttärineen päättää muuttaa saarelle kesäksi, kun vanhin tyttäristä joutuu seksuaalisen häirinnän kohteeksi kesätyöpaikassaan.

Samassa pihapiirissä asustaa myös Anders, 31-vuotias puutarhuri, joka asettuu perheen elämään kuin huomaamatta. Emelien mielestä Andersilla on maailman sinisimmät silmät, mutta hän luulee tämän olevan kiinnostunut vanhimmasta, lukion lopettaneesta tyttärestään.

Kesän mittaan koko perhe solahtaa pieneen yhteisöön pienistä harmeista huolimatta varsin sujuvasti ja Emelie päätyy puuhanaiseksi unholasta nostettaville  saaristolaismarkkinoille, pienemille tyttärille löytyy ystäviä ja vanhimmallekin tyttärelle rakkautta varsin konkreettisin lopputuloksin.

Kuinka käy Emelien? Onko nelikymppinen kolmen lapsen äiti liian vanha ja sopimaton komealle kolmekymppiselle ja jääkö perhe saarelle?
Osaatkos arvata?

Ai mitenkö joulu liittyy kesäiseen saaristolaisidylliin? No Emelielle perinnön jättänyt Astrid on totaalinen jouluhullu ja perintötalo on tupatun täynnä jouluisia esineitä ja tekstiilejä…

Annika ja Jessika Devert: Joulu joka päivä (Nu är det jul igen)
Suomentaja Jaana Palanterä
Saga Egmont

Jenny Baylissin Jouludeitti x 12 tarjoaa kliseistäkin kliseisemmän juonen, jonka lopputulos on selvillä heti Jouludeitti numero 1- luvusta lähtien.

Kirja on silti viihdyttävä, koska nuo 12 jouludeittiä, joille päähenkilö Kate valintansa mukaan osallistuu ovat kaikissa käänteissään huvittavia ja sanailu välillä hyvinkin humoristista.
Eli suosittelen tätä opusta juurikin joulun alle luettavaksi, varsinkin jos olet taipuvainen joulustressiin – aivot nollaantuvat sataprosenttisesti!

Jenny Bayliss: Jouludeitti x 12 (The twelve Dates of Christmas)
Suomentaja Taina Wallin
Otava

Kirsikkana kakun päällä (pun intended) ja KIRJA-ARVONNAN voittona tämä Milly Johnsonin Kirsikoita ja joulun taikaa.
(
Kiitokset Bazar-kustannukselle kirjasta )

Yorkshiren nummille iskee vuosikymmenen kovin lumimyrsky ja kuusi toisilleen tuntematonta ihmistä pelastautuu tyhjään majataloon kun myrsky tekee suunnitellun määränpään saavuttamisen mahdottomaksi.

Mary haluaisi olla muutakin kuin täydellinen assistentti esimiehelleen Jackille, mutta tämä tuntuu olevat täysin sokea sille, että tehokas jokapaikan höylä on myös viehättävä nainen.

Bridge, menestyvä kiinteisövälittäjä on matkalla allekirjoittamaan avioeropaperit miehensä Luken kanssa. Heidän kitkerähkö erotaipaleensa on kestänyt jo viisi vuotta ja toiveissa on viiden minuutin pikatapaaminen eropapereiden allekirjoitusten merkeissä.

Charlie, joka viettää elämänsä viimeistä joulua  on matkalla miehensä Robinin kanssa kohti Skotlantia ja luxushotellia ja täydellistä joulua, kun myrsky muuttaa suunnitelmat.

Pieni majatalo on varustettu runsain ruokatavaroin ja iso takka suo lämpöään kuusikolle, joka joutuu viettämään joulunpyhät lumen saartamina ilman toimivia puhelimiakin – uusi tilanne ihmisille, jotka ovat tottuneet olemaan päiviensä jokaisen hetken tavoitettavissa ja työntouhussa.

Kirsikoita ja jouluntaikaa pelasti uskoni joulukirjoihin, vaikkei mitään tajunnanräjäyttäviä käänteitä eteen tullutkaan. Kirjan tunnelma ja tapahtumat ovat yksinkertaisesti sydäntäsykähdyttäviä, herttaisia  ja no, _jouluisia_.
Muutama mieltä piristävä ja ilahduttava käänne on saatu tarinaan myös, eikä se sorru pahimpiin kliseisiin missään kohtaa.
PS: nenäliinoillekin on käyttöä.

Milly Johnson: Kirsikoita ja Joulun Taikaa (I wish it was Christmas Every Day)
Suomentaja: Ullamaija Kankaanranta
Bazar-kustannus

Tämän Joulukirjojen helmen haluan arpoa ilahduttamaan toista jouluhenkistä lukijaa, joten jos kiinnostuit, jätä kommentti  alle ja olet osallisena arvonnassa.
Arvon kirjan Lucian-päivänä, 13.12. niin se ehtii joulunpyhiksi voittajalleen!

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (35)
  1. Jouludeitti x12 painos oli Otavalla lopussa, joten osallistun arvontaan, kun on joulukirja tälle vuodelle lukematta.

  2. Mukana arvonnassa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *