Elina Kilkku: Vaimovallankumous (+ kirja-arvonta)

  Anni rakastaa romanttisia komedioita ja varsinkin romanttisia komedioita joiden tapahtumapaikka on New York. Avopuoliso Mika järjestääkin hänelle mielikuvituksellisen 10-vuotis vuosipäiväjuhlan koostaen kymmenestä Annin lempileffojen romanttisimmista kohtauksista Suomiversioita parhaansa mukaan  ja päivän huipennuksena on kosinta á la Aamiainen Tiffanyllä. Täydellistä vai?

Anni vastaus kosintaan  ei ole kuintenkaan se  toivottu/oletettu kyllä, vaan päinvastoin
Mä en rakasta sua enää. Mä haluan erota.

Katastrofaalisen kosinnan kariuduttua Anni pakenee parhaan ystävänsä Irenen helmoihin unelmiensa New Yorkiin selvittelemään pohjimmaisia tuntojaan parisuhteesta, rakkaudesta ja elämästään ylipäätään.
Irene on menestyvä, itsevarma ja vauhdikas uraohjus Wall Streetillä ja valmis auttamaan parasta ystäväänsä keinoja kaihtamatta. Naiset laativat SWOT-analyysiakin hyväksi käyttäen kunnon Business planin selvittäkseen mitä Anni sydämessään lopulta elämältään haluaa ja sitä hyödyntäen (tai siitä välittämättä) päätyvät kiertämään New Yorkia varsin kosteissa ja tunnepitoisissa merkeissä tätä totuutta etsiessään.
. Matkan varrelle mahtuvat mm. katastrofaaliset Tinder-treffit säälipanoineen, morsiusliikkeissä kiertelyä useampaankin J-Lo -klooniin törmäten ja sivutolkulla eeppisiä tapahtumapaikkoja elokuvista (mm. feikkiorgasmi á la  Kun Harry kohtasi Sallyn) ja  lopulta Anni tekeekin päätöksensä!
Sopassa suurusteena heiluvat myös ystävätär, somekuningatar Henna ja  äiti, joka julistaa jumalan sanaa tubessa Epicyouthpastorina..
Loppuhuipennus tapahtuu tietenkin New York romantiikkateeman mukaisesti Empire State Buildingin näköalatasanteella.

Tuleeko Annista lopulta Rouva ?

Kevyestä juonikulustaan huolimatta vitsien taustalla kulkee virkistävästi  monitasoinen pohjavire naiseuden stereotypioista ja niiden kritisointia, mutta ällös lukija pelästy, sataprosenttista viihdettä on tämä kirja silti.
Itse nauroin kyyneleet silmissä heti alkuun, kun Anni pohdiskelee haluttomuutensa siivittämänä suuseksisessiota…jostain syystä kyllä Rakas Puolisoni ei nauranut yhtä makeasti, kun nikotellen hänelle tekstipätkän luin!

Leffafriikille New York tapahtumaymäristönä elokuvista  tunnetuine ja mainittuine lokaatioineen antaa extrakicksejä.

Elina Kilkku: Vaimovallankumous
303 sivua
Bazar-kustannus

Kiitos Bazar-kustannukselle kirjasta.

PS: kansikuvassa pisti silmään hieno tatuointi käsivarressa (mulla on kyllä viety astetta hienommaksi!)

********************************

Koska jaettu ilo on moninkertainen ilo, niin arvon tämän kirjan blogin lukijoiden kesken sunnuntai-iltana Kalevalan päivänä 28.2.2021. Jätä kommentti ja spostiosoitteesi, jos kiinnostaa!

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (16)
  1. Mukana arvonnassa. En olekaan tätä vielä lukenut.

  2. Arvonnassa mukana. Viihdyttävää kesälukemista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *