Elokuviin omalla porukalla

Ei sillä että näin kokoontumisrajoitteiden aikana leffassa ryysistä muutenkaan olisi, mutta kun silmiin sattui Savon Kinojen mainos Omasta Leffaillasta, niin tokihan sellainen oli koettava.

Savon Kinojen sivulla on lista leffoista, joista omaan esitykseensä voi haluamansa rainan valita ja pitkällisen arpomisen jälkeen löytyi kuin löytyikin listalta jokaista perheenjäsentä kiinnostava elokuva:

Memories of Murder
Leffa on vuodelta 2003 ja sen ohjaaja on Oscarin Parasitestä voittanut Bog Joon-ho. MoM kertoo vuosina 1986-91 pienessä Etelä-Korealaisessa kylässä 10 naista tappaneen sarjamurhaajan jahdista. Paikallisten ”poliisivoimien” keinot ja osaaminen tutkimusten suhteen saa paikoin farssin, paikoin kauhuelokuvan piirteitä…

Koska meitä oli 4 henkeä (oma leffa-esityksen kiinteään hintaan voi katsojia olla 1-20), saliksemme valikoitui Elokuvakeskus Tapion 52 paikkainen sali 4, jossa jokaiselle meistä riittikin ihan oma rivi mille asettua istumaan poppariboxi ja juoma sylissään.
Meillä ei kotonakaan ole yhtään hullumpi äänen- ja kuvantoisto, mutta onhan se ihan eri asia leffateatterissa elävää kuva katsoa ja kuunnella, ympäristö kun on juurikin vain ja ainoastaan elokuvakokemukselle suunniteltu.
Kotona olohuone on kuitenkin huone, missä kaikkea muutakin tehdään, eikä sitä ole pyhitetty täydelliselle äänentoistolle tms.

Kokemus oli hauska ja erilainen ja mieleen tuli, että tuollainen leffanäytös olisi varsin hieno tapa viettää synttäreitä tai tyhy-päivää,  jos siis leffahenkisistä ihmisistä porukka koostuisi.
Hintaa näytöksellä oli 200 euroa + popparit, joten ei todellakaan paha summa pulittaa hiukka erilaisemmasta elokuvakokemuksesta.
Saa puhua ja liikkua vapaasti ilman että joku hyssyttelee selän takaa ja nostaa (kengättömät) jalkansa edessä olevan penkin selkänojalle mahdollisimman rennon asennon saavuttaakseen.

 

Kommentit (1)
  1. Wau mitä leffaluksusta!!
    Oliko elokuva hyvä, vai menikö privaattipuitteissa kehnompikin tekele alas? Tuon leffan tahtoisin kyllä itsekin nähdä, Parasite oli sen verran kiintoisa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *