Fiona Barton: Lapsi

IMG_1029.jpg

Viime vuonna luin Helmet-lukuhaasteeseen Fiona Bartonin esikoisen ”Leski” (postaus täällä) ja pidin kirjasta kovasti. Niinpä kun BookBeatiin ilmestyi Bartonin toinen kirja ”Lapsi”, oli se luettava siltä istumalta!

Sanomalehdessä on pieni uutinen rakennustyömaalta löytyneestä vastasyntyneen lapsen luurangosta, niin pieni, että se nykypäivän uutistulvassa hädintuskin tulee huomatuksi. Paitsi että kolmelle naiselle uutinen on kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Angelan vauva katosi sairaalasta vain muutaman päivän ikäisenä vuosia sitten ja tuska kadonneesta tyttärestä on varjostanut hänen koko elämäänsä.
Emma pelkää uutisen luettuaan, että hänen salaisuutensa paljastuu ja romahduttaa niin hänet kuin hänen nykyisen elämänsä.
Kate (tuttu toimittaja jo ”Leskestä”) näkee uutisessa ja lapsen kohtalon selvittämisessä mahdollisuuden palata taas tähtitoimittajaksi, nyt kun etusivun juttuja ei enää aikoihin ole tullut eteen ja oma, perinteinen toimittajantyökin tuntuu välillä olevan vaakalaudalla.

Kuka on tuo vauva, milloin ja miksi hän on päätynyt unohdettuun hautaansa?

Barton kuljettaa tarinaa nykyajassa antaen kunkin naisista kuitenkin valottaa historiaansa niin että pala kerrallaan kuva selkeytyy enemmän ja enemmän. Osasin hieman odottaa lopun twistiä, mutta silti sen paljastuminen sai minut hykertelemään tyytyväisenä.
Erittäin kutkuttava lukukokemus tämäkin Bartonin kirja – tuskin hänen päästään ovat tämänkään teoksen jälkeen tarinat loppuneet.
Koskahan toimittaja-Kate pääsee taas vauhtiin?

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä


Fiona Barton: Lapsi
Alkuteos The Child |
Suomentanut Pirkko Biström
432 sivua
Kustantaja: Bazar

 

 

Kommentit (1)
  1. Täytyypi laittaa luettavien listalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *