Gluteenittomat triplasynttärit

IMG_7072.jpg

Joulukuu on meillä yhtä synttäröintä. Itsenäisyyspäivänä veljen vaimokkeen synttärit, 8. pvä tytär, 13. pvä poika ja 17. pvä Turjake.
Perinteisesti isovanhempien ja sisarusten kanssa on kahviteltu triplasynttäreillä, koska liika on liikaa herkuissakin varsinkin joulukuussa! Käytäntö helpottaa elämää suuresti, kun yksillä juhlilla saadaan hela poppoo saman pöydän ääreen.

Tänä vuonna kahvittelupäiväksi sovittiin sunnuntai 10. päivä, veljeni oli kyllä perjantai- ja lauantai-illat bändinsä kanssa keikoilla keski-Suomessa, mutta palasi niin, että ehtivät neljäksi meille. Hänen äänensä oli varsin rouhea ja muutenkin mies varsin väsyneen näköinen, mutta eipä häntä pitkilläkään unilla Prinssiksi muuttaisi 🙂 Kiva kun jaksoivat tulla  paikalle.

Tänä vuonna menin siitä, missä aita on matalin, eli valmiit ja puolivalmiit tuotteet saivat hypätä kehiin, mutta herkkua olivat pöydän antimet silti.
Tarjottavaksi päätyi sieni- ja kasvistäytteiset gluteenittomat ”leipäset” ja gluteeniton taatelikakku, jonka seuraksi tarjosin hedelmäcoctailia, mansikoita ja kermarahkavaahtoa (tämä korvasi täytekakun!). Lisäksi pöydässä oli marenkeja ja viinirypäleitä.

Gluteenittomat leipäset tein Frian valmistaikinasta.

IMG_7056.jpg

Täytteitä oli kahta erilaista:
aurinkokuivattu tomaatti-paprika-sipuli-tuorejuusto.

IMG_7053.jpgja kantarelli-purjo-sipuli-tuorejuusto

IMG_7054.jpgLehtitaikinan sulaessa huoneenlämmössä pilkoin täytteiden ainekset ja haudutin hetken pannulla, minkä jälkeen lisäsin tuorejuustoa ja vähän juustoraastetta.

Viipaloin sulahtaneet taikinapalat (helpompi, kun vielä hiukkasen hyhmeitä), litistin vähän ja laitoin päälle lusikallisen täytettä.

IMG_7057.jpg

IMG_7058.jpg

Naurettavan helppoa ja tosiaankin lopputulos oli loistava. Tuo Friin taikina paistui suussasulavan mureaksi, lehteväähän on gluteenittomasta vähän hankala saadakkaan. Taikinan käsittely olisi ollut aika tahmaista, mutta tuolla viipalointi-littaus-toiminnolla homma eteni ongelmitta. Paisto 225 asteen uunissa kymmenisen minuttia ja siinäpä herkkupalat valmiina!IMG_7068.jpg

Taatelikakun ostin kirpparireissulla viime viikolla. Iso ja mehevä kakku maksoi naurettavat 10 euroa! Joulumarkkinoilla olisi kynitty kolme kertaa pienemmistä kakuista 15-20 euroa, eli loistava ostos.
Taatelikakku oli pöydässä mentaliteetillä ”tee-itse-oma-täytekakkuviipale”. Kakun keskelle laitoin jalallisen lasin, missä kermarahkavaahtoa ja viereen lasit, missä toisessa mansikoita ja toisessa hedelmäcocktalia. Vieraat leikkasivat haluamansa siivun kakkua ja ottivat viipaleen viereen tai päälle haluamansa määrän lisukkeita.

IMG_7066.jpg

Hauska idea vaikka itse sanoinkin ja kovasti tykkäsivät vieraatkin.

Marengit ostin joulumarkkinoilta, mutta omassa suussani ne eivät kauhean hyville maistuneet. Kauniita kyllä ovat, sitä ei voi kieltää! Itsetehdyt ovat parempia, mutta itsepähän päätin laiskotella, joten turha valittaa. Kelpasivat toisille, se riittää.

IMG_7069.jpg

Parhautta oli ehdottomasti Wishistä tilattu kynttilä-soittorasiahärpäke, josta vielä sädetikkumainen sähiäissuihkukin irtosi. Alla video sen sytyttämisestä (se kaakattava nauru on tietenkin minun…).
https://www.youtube.com/watch?v=Oqo99uM2FOs&

Oikein hyvää triplasynttäriä rakkaat 20-, 22- ja 53-vuotiaat!!

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (1)
  1. Oletpa ihania tarjottavia löytänyt. Onnea vaan kaikille sankareille. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *