Huomioita hotellien saniteettitiloista

Kesälomalla tehdyn roadtripin aikana yövyimme aina hotelleissa, koska Turjakkeen Ranskalainen päärynävartalo (hänen oma kuvauksensa) vaatii hyvän vuoteen ja toimivat, yksityiset sanitettitilat. Hotelliöitä vietimme heinäkuisella reissullamme Kajaanissa, Rokualla, Oulussa, Kokkolassa ja Kuopiossa ja oivia majoituspaikkoja olivat jokainen valituksi tullut hotelli.

Saniteettitilathan ovat varsin standardimallisia, on käsienpesuallas, seinäpeili, mahdollinen kampaus-/meikkipeili kääntyvällä varrella seinään kiinnitettynä, suihkukaappi tai kylpyamme, wc-istuin ja bideesuihku alias käsisuihku.

Tarkennan huomioni nyt aluksi bideesuihkuihin.
Käsisuihkut ovat arkipäiväisiä Suomen lisäksi ainakin Virossa sekä joissain Arabimaailman  ja Aasian maissa, Euroopassa ne eivät kai ole niin yleisiä. Oivalinen laite bideesuihku onkin ja helpottaa intiimihygienian ylläpitoa suuresti!

Mutta.

Hotellien käsisuihkujen sijoittelu on mielestäni varsin mielikuvituksellinen kun sijoituspaikkaa vertaa wc-istuimen sijaintiin ja ihmisen anatomiaan.
Miksi suihku sijoitetaan etäisyydelle, joka vaatii n. puolentoista metrin mittaisia käsivarsia? Aikamoista akrobatiaa sai harrastaa joka-ainoassa yöpymispaikassa kun suihkua ensin kurotteli kätöseensä ja sen jälkeen yritti avata lavuaarin yllä olevaa hanaa ja vielä säätää vettä sopivan lämpöiseksi ettei jäädy tai pala tärkeät osat ihmisruumista!

Toiseksi suorastaan ärsyynnyin joidenkin hotellien valitsemasta wc-paperirullan paikasta. Hankalimmassa paikassa jouduin huutelemaan T:lle, että tuletko rakas ja annat minulle wc-paperia kun en itse yllä. Ja kun se minunkaan ulottuvuus ei niitä pienimpiä ole, pitkäjäseninen yksilö kun olen. Kauhulla ja osanotolla mietin jotain 150-160 senttistä yksinyöpyjää, siinä voi jäädä pylly pyyhkimäti.

Kolmanneksi: jos bideesuihkun ja wc-paperin kanssa pituudesta onkin jonkinverran apua, niin seinäänpultatun meikkipeilin kanssa pituudesta on vain haittaa. Tämä varsipeili pultataan usein niin alas, että itseni kokoinen ihminen saa siitä ihailtua lähinnä decolteetaan ellei kyykistele reidet hoosiannaa veisaten peilin edessä. Varsipeili kun liikkuu vain vaakasuoraan, sitä ei saa nostettua!

Voihan se olla että tämän kaiken takana on kuntouttava työote, asiakas pistetään venyttelemään ja kurottelemaan ja kyykkääminenhän taitaa olla laji, jolla kaikki lihas- ja kunto-ongelmat korjaantuvat.
Paitsi ehkä nivelvaivaisen liikuntakyky.

Ja kärttyisän ämmän mielentila.

puheenaiheet ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (1)
  1. Oon huomannut tuon saman bideesuihkujen kanssa! Just viimeeksi hotellissa yöpyessäni pyörin taas kerran pöntöllä ja ihmettelin, että mistä kyseinen kapine löytyisi ja sehän oli sitten yli 1,5 metrin päässä pöntöstä. Olen tällainen 160cm pitkä tyyppi, joten aikamoista akrobatiaa siinä sai ensimmäisellä käyttökerralla harrastaa. Seuraavalla kerralla onneksi muisti ottaa sen jo valmiiksi irti telineestään kädenmitan päähän. Todellisia suunnittelun kukkasia!

    https://astuharhaan.wordpress.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *