Hylätty

IMG_2514.JPG

Tänään tipahti postilaatikkoon kauan odotettu kirje Kelalta. Henkinen työ biologisen lääkityksen aloittamiseksi on tehty ja rahoituksen järjestyminen sutviintui alkuviikosta pienen exelöinnin ja paperien pyörittelyn jälkeen.

Mutta päätös onkin kielteinen.

En ymmärrä.

”Erityiskorvausoikeus myönnetään , kun vaste tavanomaisille antireumaateille on ollut riittämätön tai kun nämä ovat vasta-aiheisia”

Reumalääkärin näkemys tilanteestani on, että hyötyisin biologisesta lääkityksestä ja nyt olisi hyvä aika se aloittaa, mutta Kela on sitä mieltä että sairauttani ei lääkärinlausunnon ja siihen liittyvien selvitysten mukaan voida pitää sellaisena että se oikeuttaisi biologisen lääkityksen erityiskorvaukseen.

Eli Kelan mielestä en ole tarpeeksi huonossa kunnossa lääkitykseen?
Pitääkö minun odottaa, että niveleni ovat niin tulehtuneet ja erosioituneet, että en ole enää toimintakykyinen? Vai onko minun syötävä aikaisemmin kokeilemattomia tablettimuotoisia lääkkeitä niin että jo metotreksaatista vaurioitunut suolistoni vaurioituu vielä pahemmin?
Mitä vittua?!

Huomenna soitan reumakeskukseen ja kysyn mitä nyt. Omassa päässä lyö tyhjää, ehkäpä siellä joku viisaampi kertoo miten jatketaan.

Jos jotain positiivista tästä yrittää kaivaa, niin okei, sillä omavastuuseen varatulla 610 eurolla voin ostaa vaikka uudet nastarenkaat autooni. Se meni tänään katsastuksesta läpi, mutta katsastusmies huomautti renkaissa olevan niukanlaisesti nastoja ”aja varovasti”.

Tai sitten ostan matkan etelään ja hoidan niveliäni auringolla, merivedellä ja virkistävillä drinkeillä.

 

Kommentit (1)
  1. Kurja juttu! Tää elämän paperisota on kyllä niin älytöntä. Ehkä se etelän aurinko voisi olla ihan hyvä idea. 😀

    Tsemppiä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *