Ihmiskoe

Wikipedia kertoo näin: ihmiskoe on ihmisen käyttöä tieteellis-teknisessä kokeessa kohdistamalle ihmiseen ärsykkeitä (kemikaaleja, ääniä, informaatiota, lääkkeitä tai muita olosuhteita) ja tarkkailemalla ärsykkeen vaikutuksia.

Olivat ihmiskokeet sitten eettisesti oikein tai eivät, niin minä suunnittelin koko viikonlopun aloittavani nyt ikioman ihmiskokeeni. Ai että mitä-missä-milloin-miten-millaisen?

Minäpä hiukan avaan asiaa.

Vaikka aikamoinen hölösuu olenkin aina ollut ja suustani on sammakoita sinkoillut suuntaan jos toiseenkin, niin yleisesti ottaen olen kuitenkin pyrkinyt pitämään tietoisesti sisälläni sanat ja lauseet, joiden vastaanottamisen olen satavarmasti tiennyt toiselle olevan kova paikka. Luovimalla näin olen sitten kuormittanut itseäni yhä enemmän ja enemmän, saanut itseni pahalle mielelle ja pahalle päällekin.

Olen kuunnellut ja ymmärtänyt (ainakin yrittänyt ymmärtää).
Olen vaiennut ja sietänyt.
Olen vaihtanut puheenaihetta ja vältellyt konflikteja.

Näin toimimalla olen ajatellut asioiden menevän sujuvammin ja elämän olevan helpompaa kaikille.Aina en todellakaan ole onnistunut toimimaan noin ja tuloksena on ollut pieniä tai keskisuuria räjähdyksiä, en minä sentään mikään pyhimys ole!
Elämä ei ole kuitenkaan helpottunut, ihmissuhteet parantuneet tai elo muutenkaan tasaantunut, vain minun oma ahdistukseni on kasvanut ja pääkoppani pullistellut paineista.

Joten nyt ajattelin aloittaa ihmiskokeeni. Ihmiskokeen, jossa sanon sen mitä ajattelen, koen ja tunnen juuri sillä hetkellä kuin ajattelen, koen tai tunnen sen.

Kevyttestauksessa tänään, vähän niinkuin kalibrointihengessä, olen ehtinyt saamaan äitini kyyneliin ja isäni huolestumaan sekä Turjakkeen pyytämään, että olisin hiljaa ja vaikka sähköpostilla kommenttejani hänelle lähettäisin.

Mielenkiintoista (ja pelottavaa) nähdä tuleeko minusta perheeni ja sukuni hylkäämä, työtön rääväsuu jahka oikein pääsen vauhtiin…

 

 

puheenaiheet mieli ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (4)
  1. Ihan noin rajuun ihmiskokeeseen en vielä ole ryhtynyt – olet siis rohkeampi kuin minä! – mutta olen lopettanut kynnysmattona olemisen, ylitseni ei enää kävellä samalla tavalla kuin ennen.

    1. Mie en kyllä ikinä ole kynnysmatto ollut, mutta viimeisen vuoden kerryttänyt sisääni tosi paljon kaikkea kakkaa ☹️ Nyt ehkä lähipiiri ei mene sirpaleiksi jos napakammin avautuu. Tai sitten menee. Mutta jos en muuta toimintamallia niin sitten menen minäkin.

  2. hahhaha – juurikin näin! Ja sehän on TOSI tärkeää voida itse hyvin, että jaksaa sitten toisiakin auttaa 🙂
    Toisaalta tämä sanominen ja sanomatta jättäminen on hyvinkin subjektiivinen käsite – Turjakkeen mielestä kun minä olen muutenkin aina sanonut asioita liian suoraan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *