Iltakävely Seimipolkua pitkin.

En ole mitenkään uskonnollinen ihminen, mutta kun luin paikallislehdestä jutun Seimipolusta, niin päätin houkutella ystävättären iltalenkille kävelemään sen läpi kanssani. Näin etätyössä kaksi kuukautta taas vaihteeksi lusineena, oli mukava nähdä ystävää muutenkin kuin teamsin kautta! .Ensimmäinen rasti oli ihanan Taitokorttelin piha-aitassa ja Seimiasetelman oli koonnut kuva-artesaani Reetta Lipponen. Vanhassa aittahuoneessa oli aistittavissa hyvinkin asetelmaan sopiva ilmapiiri, parempinenäinen ystäväni totesikin, että siellä tuoksui maaseudulle 🙂Saman korttelin toisella reunalla, aivan eri tunnelmaisen firman (tietotekniikkafirma) ikkunasta löytyi puusta veistetty Tirolilainen seimiasetelma. Fidan ikkunaa koristi Aarikan puisista hahmoista koottu seimiasetelma, ehkä hiukkasen aneeminen minun mieleeni, mutta ainakin kotimainen!Carelicumin aulan seimiasetelma ovat rakentaneet Joensuun NNKY:n kädenjälkeä, aulassa on myös tunnelmallisia mustavalkovalokuvia jouluista ennenvanhaan, kenties 60-/70-luvulta?Samassa rakennuksessa toimivien Marttojen ikkunasa olikin mielenkiintoinen asetelma, Napolilaista alkuperää oleva seimi on punasavea ja paikallinen erikoisuus lienee Marialle ja Josefille pizzaa tuova leipuri oikealla!Kävelykadun varrella olevan nahka/laukkuliikkeen ikkunassa (houkuttelevien laukkujen lisäksi) oli tämä herttainen versio seimestä.Osuupankki oli koristanut ikkunansa  Saksalaisella kynttelikköseimellä. Tästä kyllä helposti ohikävelee tyystin näkemäänsä seimeksi ymmärtämättä.Sokoksen pääoven vieressä olevassa ikkunassa ilahduttaa ohikulkijoita punasavinen seimiasetelma Firenzestä, tallirakennuksen on kuitenkin rakentanut supisuomalainen Urho Hyvärinen.Taas kävelykadulla. Pentikin liikkeen ikkunassa komeili Tsekkiläinen, maalatusta vanerista koottu seimi. Kukkakauppa Leinikin ikkunasta löytyi Willow Tree seimiasetelma, joka on tehty puukomposiitista.Tämä sopi oivallisesti sijoituspaikkansa ”henkeen”.Seurakuntakeskuksen ikkunassa KORKEALLA sijaitsi Varhaiskasvatuksen seimi, jota emme oikein läheltä siis yltäneet katsomaan. Kuvakin piti ottaa summamutikassa käsi suorana että ylsi.Ortodoksisen seurakuntatalon ikkunassa (taas KORKEALLA) näimme ikonin, nimeltään ”herramme Jeesuksen Kristuksen syntymäikoni”. Hyvinkin hengellinen seimiasetelma siis.

Kolmastoista seimiasetelma olisi ollut hautausmaan kukkaliikkeessä, mutta koska taivaalta alkoi suhista varsin kosteaa pisaraa, jätimme viimeisen rastin käymättä.Rauhallisesti pasteeraillessa, juoruillessa ja liukastumista varoessa saimme läpikävelyyn kulumaan reippaan tunnin, joten sehän oli oikein mukava kävelyretkihetki!

puheenaiheet museot-ja-nayttelyt oma-elama
Kommentit (2)
  1. Hauska idea tuollainen, saada ihmiset liikkumaan. Ainoa, että minua jäi vaivaamaan se viimeinen. Se tietty olisi ollut paras 😀

    1. pitää käydä erikseen katsomassa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *