Järkyttävän hyvä raparperipiirakka
Raparperiä puskee taas pihannurkan täydeltä ja riipaisin puskasta tusinan varsia piirakkaan.
Joka vuosi on se sama rumba reseptin etsimisessä, kun se ”Paras” vain hukkuu jonnekin, vaikka olevinaan kirjanmerkkeihin on tallennettu ja tulostettu ja mitävielä???
Ei löydy ei.
Eli eikun selaamaan ja etsimään taas uutta tai edes sitä viime vuotista. Ei löytynyt viime vuotista, mutta löytyi ohje mitä olen kommentoinut ”sairaan hyvä, tee toistekin!” (jostain Kotiliesi-lehdestä napattu?).
No minähän tein työtä käskettyä:
8 dl vehnäjauhoja3 dl sokeria2 tl leivinjauhetta2 tl soodaa2 tl vaniljasokeria250 g voi-/margariinisulaa
Sekoita kuivat aineet ja lisää lopuksi rasva. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä loput pinnalle ripoteltavaksi.
2 dl piimää1 kananmuna
Lisää isompaan seosmäärään keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
Tuo piirakkavuoka on 40cm halkaisijaltaan ja oli hilkulla ettei paistuessaan tullut yli, eli tästä määrästä voisi tulla 50 senttiseen uuniin jopa pellillinen.
Sotke keskenään1 l raparperipaloja
purkki vaniljarahkaa ja purkki sitruunatuorejuustoan
2 dl sokeria2 kananmunaa3 tl vaniljasokeria
ja levitä taikinan päälle.Ripottele syrjään jättämäsi ”murutaikina” päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia
Tämä piirakka ei tarvitse seurakseen mitään vaniljakastikkeita tai jäätelöä, maistuu kirpeänmakeanpehmeälle ihan sellaisenaan!
Nam! Testiin menee 🙂
Meinasinkin just kysyy, että mites jos ei tykkää raparperista? Meniskö mustikkana tai kuningattarena?
Ihan varmasti menisi! Ja jopa kirpeääkin kirpeämmät punaherukat…