Jo vuodesta 2017, Best evör raparperipiirakka

Se on taas aika keväästä, että raparperia alkaa kohta tunkea Huvikummun tontinperillä enemmän kuin tarpeeksi. Raparperipiirakkan tiimoilta alkoivat siis ajatukseni askarrella – onneksi muistin anno dazumal kirjanneeni blogiin piirakkaohjeen, joka omaan suuhuni istui satasella. Blogin kätköistä, vuodelta 2017 kaivoin esille tämän  hyperherkullisen reseptin. Meinaan kyllä testata Minniksenkin Taivaallisen raparperipiirakan, josko siitä tälle kilpailija nousisi!

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voi-/margariinisulaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää lopuksi rasva.
Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä loput pinnalle ripoteltavaksi.

2 dl piimää
1 kananmuna
Lisää isompaan seosmäärään keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.

Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle, 50 senttiselle varsin hyvin.

Sotke keskenään
1 l raparperipaloja (about sentin paloja)
purkki vaniljarahkaa
purkki sitruunatuorejuustoa

2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
ja levitä taikinan päälle.

Ripottele syrjään jättämäsi ”murutaikina” päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia

Jäätelöhän kruunaa rapsupiirakan oivallisesti, mutta sinällään sitä ei tarvita koska täytteessä on rahkaa ja tuorejuustoa.

koti diy ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.