Joanna Bolouri: Paras aika vuodesta

 Joanna Bolouri: Paras aika vuodesta (The Most Wonderful Time of the Year)
Suomentaja: Riina Vuokko
400 sivua
Kustantaja: WSOY

Lontoossa asuva 38-vuotias Emily on täpinöissään – pitkästä aikaa ei hänen tarvitse olla silmätikkuna perheensä yhteisen joulun aikaan, koska hänellä on POIKAYSTÄVÄ ja oikein laadukas poikaystävä Robert onkin  ja tämä on luvannut lähteä joulunpyhiksi Emilyn perheen luo Skotlantiin!
Emily hehkuttaa asiaa perheelleen etukäteen, mutta kun juuri ennen joulua unelmamies paljastaakin ettei hän voi mukaan lähteä, koska hänellä on ihan oma perhe lapsineen ja vaimoineen, ei Emily tiedä mitä tekisi.

Kaiken katkeruuden keskellä ei hän kestä ajatusta päätyä taas kerran suvun surkuteltavaksi ja niinpä hän ”vuokraa” ärsyttävän, mutta komean, 28-vuotiaan naapurinsa Evanin esittämään pettäjä-Robertia.

Emilyn perhe on hillittömyydessään mahtavan sekopäinen ja joulun juhlinta on todellakin juhlintaa. Humussa ja sumussa valesulho hurmaa koko perheen ja Emily & Evan lähentyvät toisiaan ikäerosta ja palkatusta seuralaisuudesta huolimatta hekin.

Mutta eihän mikään joulutarina ole mikään oikea joulutarina ilman ”yllärikäänteitä”, eli kuinkas sitten kävikään?

Paras aika vuodesta on juurikin niin ihanan höpöinen ja jouluinen kuin kansikuva ja mainostekstit antavat ymmärtää, haikuja Shakespearen Kuinka äkäpussi kesytetään-näytelmästäkin voi hyvällä mielikuvituksella tarinasta löytää ja tarina kulkee sujuvasti ja hyvin kirjoitettuna takuuherttaiseen loppuunsa asti.

Kaiken kaikkiaan tämä kirja on täydellinen hyvänmielen opus joulun odotukseen/joulun pyhien ajaksi/ihan koska vaan – koska hei! Joulu ei ole päivämäärä  vaan mielentila!

Kiitos WSOY:lle tästä joulunpörröisestä lukuhetkestä <3

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (2)
  1. Ai jai jai… tää pitäs saada jostain! Pukilta 😅

  2. Tämä on odottaa mullakin lukulistalla. Mukava kuulla, että tykkäsit! 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *