Kauneimmat joululaulut

Kävin eilen Brysselistä joululomailemaan tulleen ystävättäreni kanssa laulamassa Rantakylän kirkossa joululauluja!
Idea syttyi toisen ystävän kommentista ja ihanainen M. innostui tuttuun tapaansa uudesta kokemuksesta sen suuremmitta myyntipuheitta ja niinpä istuimme tupaten täynnä olevassa kirkossa muiden lauluintoisten kanssa ja kajauttelimme enemmän ja vähemmän nuotilleen tuttuja joululauluja.

Kauneimmat Joululaulut ovat täyttäneet kirkot tänä jouluna jo 47. kerran, jostain syystä ei ole aikaisemmin tullut lähdettyä kokemaan tätä traditiota, vaikka jouluhöperyyden allekirjoitankin paksulla tussilla. Laulujen välissä saimme faktaa tilaisuuden historiastakin ja lisää tarkistin tapahtuman sivuilta:

Ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä järjestetään TUHANSIA laulutilaisuuksia,Kauneimpia Joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi vanhainkodeissa, ravintoloissa, kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja monenlaisissa muissa paikoissa. Niitä kokoontuvat laulamaan myös ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa,
Tänä vuonna Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii Katri Helena, jonka esittämä Joulumaa on varmasti tuttuakin tutumpi jokaiselle suomalaiselle.
Huono muististen avuksi tilaisuuden alussa saa käteensä lauluvihkosen, mistä esitettävien laulujen sanat voi lukea ja kotonakin siitä laulaa lurautella, koska vihkosen saa ottaa kotiin mukaansa.

Tilaisuuksisa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi. Keräysvaroilla tuetaan heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa monin tavoin, esim. parannetaan lasten ja äitien terveyttä, autetaan saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä panostamaan koulutukseen.
Jos ei kolikkoja sattunut taskunpohjalle, voi modernisti avustaa myös tekstiviestillä 🙂

Komeasti soivat tutut joululaulut, kun kirkkosalillinen kansaa päästi laulunlahjansa irti yhteisvoimin. Erityismaininnan haluan antaa rivillämme istuneelle teinipojalle, joka rohkeasti lauloi äänenmurroksen koristelemalla äänellään sydämensä pohjasta jokaisen laulun. Tuli melkein tippa linssiin, kun nuorukaisen intoa ja tunteenpaloa vierestä seurasi. Ja siis lauloi tosi kauniisti hän!

Mieltä ilahdutti myös se, että perinteisten (virsimäisten) laulujen, kuten  Sylvian joululaulu, Arkihuolesi kaikki heitä ja En etsi valtaa loistoa, lisäksi päästiin laulamaan uudempia, iskelmällisempiä lauluja.
Tulkoon Joulu ei ehkä soinut yhtä muhkeasti kuin Heavy-hemmojen heittämänä Raskasta Joulua-konsertissa, mutta kauniisti herkisti tuollakin ja Tähti, tähdistä kirkkain soi todella upeasti sekalaisen seurakunnan esittämänä puhumattakaan laulusta Sydämeeni joulun teen.

Hieno kokemus, joka ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi! Traditiot kunniaan ja ehkäpä tästä alkoi minun uusi joulutraditioni?
Oletko sinä käynyt ikinä laulamassa Kauneimpia Joululauluja?

 

Kommentit (3)
 1. Me käytiin joskus vuosia sitten äidin, tädin ja serkun kanssa. Olihan se ihan kiva kokemus, mutta ei enää vanhempana ole tullut lähdettyä.
  Viitotut joululaulut pitäisi jonain vuona käydä Turussa katsomassa!

  1. Viitottuina voisikin olla kaunis kokemus, mutta täällä susirajalla ei ole kyllä eteen tulleet.
   Miksihän?

   1. Mun muistaakseni täällä on Turun Tuomiokirkossa järjestetty jo vuosia niin, että on tulkit paikalla. Mutta en tiedä miten yleistä se muuten on.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *