Kevyttä kesälukemista

Koska elo on ollut hiukka alavireistä, olen tietoisesti noukkinut BookBeatista kevyttä luettavaa ja oikein hakemalla hakenut kirjoja, joiden tarinoissa ei pahemmin tarvitse syvällisiä miettiä  ja maailmantuskaansa kasvattaa.Mhairi McFarlanen Hei ethän unohda minua  -kirjasta tuli minulle mieleen jostain syystä 80-luvun teinileffat (varsinkin ne kaikki missä pääosassa on suloinen Molly Ringwald).

Ihmettelen miksi, koska kirjan päähenkilö Georgina on jo kolmekymppinen ja college on kaukana menneisyydessä, kuten myös hänen loistava tulevaisuutensakin.
G. saa potkut työstään kaupungin kämäisimmän kuppilan tarjoilijana ja mennessään poikaystävänsä luo etuajassa löytää tämän toisen naisen jalkojen välistä – eipä mikään paras päivä todellakaan.
Perheen mustana lampaana olo ei ole helppoa, kun niin isosisko, äiti kuin isäpuolikin yrittävät saada Georginaa asettumaan sovinnaiseen muottiin ja kirsikkana kakun päällä, kuin tyhjästä tipahtaneen uuden työpaikan pomona onkin High schoolin aikainen ”elämäni rakkaus”, joka päättyi vähän ikävästi?
Tarina ei kaikesta huolimatta ole pelkkää höttöä ja kirkuvan vaaleanpunaista hattaraa, vaan  tummempiakin sävyjä löytyy kun Georgina puskee kohti tulevaisuuttaan.

Nostan Georginan ja kumppaneiden tarinan peräti top-kymppiin tämän vuoden hömppäkirjoissani ja etsin kyllä käsiini tuon ”Sinuun minä jäin”-kirjan sen ällömakeasta nimestä huolimatta.

Mhairi McFarlane: Hei ethän unohda minua (Don´t you forget about me)
Suomennos Hanna Arvonen
2019
Harper Collins

Jill Santopolo kirjoittaa kyllä sinänsä oikein sujuvasti ja mukaansatempaavasti, mutta Kun sanat eivät riitä oli minun makuuni liian ennalta-arvattava.

Hotelliperijätär Ninan elämä on järjestyksessä:  työssään puheenkirjoittajana pormestariehdokkaalle (empaattinen ja  säkenöivän komea Rafael) hän saa parantaa maailmaa, rinnalla kulkee lapsuudesta asti tuttu paras ystävä ja nyt rakastettu Tim ja kaikkea katselee (hallitsee) palvottu isä.
Kun isä kuolee alkaa paljastua asioita, jotka ravistelevat Ninan turvallista maailmaa ja hän joutuu katsomaan maailmaa ja elämäänsä eri lailla, palvottu isäkin tipahtaa korokkeeltaan. Ninan muuttuminen ei ole kuitenkaan mieleen Timille ja entinen pomo Rafael alkaa tunkeutua yhä useammin Ninan ajatuksiin.

Rampapampapaa, rakkautta ja romantiikkaa sitä kaipaaville 🙂

Jill Santopolo: Kun Sanat eivät riitä (More than words)
2019
Kääntäjä Inka Parpola
Otava kustannus

Minnie Darken Tähtiin kirjoitettu tipauttaa lukijan piristävästi Australiaan. Sinälläänhän rakkaus ja sen hapuilu on globaalia toimintaa, mutta itseäni vain viehättää Australia niin paljon, että piti ihan asiakseen mainita.

Kun tunteiden kohteena on mies, joka uskoo horoskooppeihin ja varsinkin tietyn astrologin laatimiin, niin mitäpä muuta voisi nainen (joka on paitsi rakastunut kyseiseen mieheen, myöskin toimitusharjoittelijana lehdessä, jossa kyseisen astrologin horoskooppeja julkaistaan) tehdä kuin alkaa mahdollisuuden saatuaan ja mukaan sorvata horoskoopeista miehelle reittikarttaa itsensä luo?
Tie maaliin on pitkä, mutkainen ja mäkinenkin, Shakespearia siteerataan ja näytellään siellä sun täällä, mausteeksi pääparin tarinaan on ripoteltu nuorta ja vanhaa rakkautta sekä yksi omapäinen karvakuono – kaikkien elämään vaikuttavat tähdet ja niihin kirjoitettu tulevaisuus…

Reipasta menoa raikkaalla otteella. Pidin tästä.

Minnie Darke (Danielle Wood): Tähtiin kirjoitettu (Star crossed)
Kääntäjä Irmeli Ruuska.
2019
Otava kustannus

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (1)
  1. Sinuun minä jäin löytyy omasta hyllystä ja se oli muistaakseni hyvä! Täytyykin tuo sun mainitsema etsiä käsiin kirjastosta jossakin vaiheessa. Mhairi McFarlanelta oon muutaman lukenut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *