Kirjatulvassa kahlailua

Lasse Nousiainen: Rakkauden lähettiläs (Aula&co)
Suomen Brasilian-suurlähetystön henkilökunta vetää vuosisadan pohjat ilmapiiri- ja työtyytyväisyyskyselyssä ja apuun lähetetään Suomesta ainakin omasta mielestään Kaikkivoipa psykologi Jukka. Saako Jukka aikaan enemmän hyötyä vai haittaa ja kuinka sujuu Jukalta elo Brasilialaisittain? Viihdyttävä tarina, joka sijoittuu sujuvasti Brasilian maisemiin kiitos kirjailijan omakohtaisen asumiskokemuksen maassa.

Liisa Tammio: Sikarikkaat siskot (Saga Egmont)
Mimmu ja Tuire eivät ole verisisaruksia, mutta ”sisters from another mother” kuitenkin. Saippuasarjoista, haaveilusta, kerrostaloelämästä ja rahapulasta koostuva elämä muuttuu radikaalisti kun Mimmu voittaa päävoiton lotossa ja jakaa onnestaan lähimmilleen. Lottovoitto ei kuitenkaan ole oikotie onneen ja siitä mutkaisesta, seteleillä kuorrutetusta tiestä onkin Tammio saanut oikein viihdyttävän chick-lit-opuksen aikaiseksi.

Marianne Kurtto: Hellä leijona (Otava)
Näytelmäkirjailija Anniina on oikeastaan varsin ärsyttävä tyyppi ja Hellän leijonan juonikin poukkoileva, mutta kerronnan kieli on niin herkullista, että tämä kirja kannattaa lukea jo nauttiakseen siitä. Chicklittiähän tämäkin, ei ihan peruskauraa kuitenkaan.

Antti Halme Rokkikukkopilli (Atena)
Tyttöjen välisestä ystävyydestä on miljardi kirjaa, mutta Rokkikukkopilli kertookin kahdesta miehestä, lapsuuden ystävistä Jessestä ja Leevistä ja heidän tapaamisestaan vuosikymmenien jälkeen. Jessestä on tullut kansainvälinen rocktähti ja Leevistä musiikinopettaja, yksinhuoltajaisä ja leski.
Kantaako vanha ystävyys  nykyhetkeen yli nostalgisisten muistojen?  Mukana kulkee myös Leevin teini-ikäinen tytär Alkku, jonka laulussa soi Janis Joplinin ja Joan Baezin sielut.
Kaunis, hienosti kirjoitettu kirja.

Sophie Kinsella: Hääyöaie

En ole ollut uusinpiin Kinselloihin niin ihastunut  kuin hänen vanhempaan tuotantoon, mutta pitkästä aikaa Hääyöaie sai hihittelemään itsekseen. Piti ihan tarkistaa julkaisuvuosi ja sehän olikin anno dazumal 2013.
Mutta vuosista viis, Hääyöaie on piristävä tarina Lottiesta, jonka pitkäaikainen suhde ei päätynytkään kosintaan ja siitä turhautuneena hän eroaa koko hemmosta. Turhautuneena hän ottaa yhteyttä nuoruuden flammaansa Beniin ja
PAM – he mennä pätkäyttävät avioon.
Lottien sisko Fliss on satavarma siitä, että sisko on tehnyt elämänsä virheen ja päättää tehdä kaikkensa, ettei ”avioliitto saa täyttymystään” ja näin ollen voidaan mitätöidä.
Menevää teksiä ja hupaisia tilanteita, mitä parhainta luettavaa kun haluat paeta syksyn harmautta Kreikan aurinkoon.

Eli Åhman Owetz: Kauppapuodin tytöt (World Audio Publishing)
Kesä kulkurina ja Anna-Liisan antiikki – kirjoista tutun kolmekymppisen Anna-Liisan tarina jatkuu. Vaikka kaksi ekaa osaa olivatkin minusta herttaisia ja
ihanan nostalgisia, puhdashenkisiä ja viihdyttäviä, niin kolmanteen osaan en enää jotenkin osannut innostua.
Leppoisaa lukemista kuitenkin.

Jaana Taponen Väärä varustus (Karisto)
Susannan odottama romanttinen kesäloma kalliosaarella poikaystävä Ilpon kanssa kariutuu alkuunsa ja cityperhonen jää yksin karulle saarelle selviytymään kuivamuonien ja tuliterien bikineiden kanssa. Että tarinaan saataisiin huumoria, on Susanna (epäuskottavan) tumpelo eikä suurinpiirtein osaa tulitikkua raapaista.
Pakollinen romantiikka saapuu saarelle kun sinne  ilmestyy neidon kolkattavaksi rouhea tuntematon mies ja he asettuvat samaan mökiin odottamaan pelastajaa mantereelta.
Ei huono eikä hyvä tämä Väärä varustus, sopivan aivotonta hömppää pimeään iltaan ja kesänkaipuuseen.

Sarah Haywood: Kaktus (Tammi)
Keski-ikäisen Susanin elämä on juuri sellainen kuin hän sen haluaa olevan: hän pitää työstään, pienestä asunnostaan juuri sillä alueella kuin pitääkin ja seurustelukumppanikaan ei vaadi enenpää kuin hän haluaa antaa.Vaikka muut ehkä pitävätkin häntä vähän outona ja tiukkapipoisena, hän viihtyy elämässään ja hoivailee kaktuksiaan.
Hyvin organisoitu elämän kulku järkyttyy kuitenkin äkillisesti, kun hänen äitinsä kuolee jättäen jälkeensä testamentin, jota Susan ei vain voi hyväksyä. Ja kun yksi kuolee, vapautuu maailmassa paikka uudelle elämälle – Susan huomaa olevansa raskaana.
Täydellisen kontrolloitu elämä ei enää kuljekaan tasaisesti raiteilla vaan heittelehtii sinne ja tänne ja Susan joutuu muuttamaan elämäntapaansa.
Sankaritar ei ehkä ole kaikista sympaattisin ja ystävällisin olento maan päällä, mutta hänen elämäänsä on hulvatonta hypätä seuraamaan. Selkeästi leffamateriaalia ja Reese WItherspoon onkin ostanut oikeudet kirjaan.
Lue ennenkuin leffa vesittää oman mielikuvituksesi!

Jenni Pääskysaari: Mielen maantiede (Otava)
Lapsuus ja nuoruus Korsossa kuvautuu tässä Pääskysaaren omaelämänkerrallisessa kirjassa ihanan rehellisenä ja nostalgisena. Eikä tarvitse olla Korso-juuria, että pysytyisi löytämään ja tunnistamaan ajan hengen ja kasvamisen ihanuuden ja kauheuden.
Sydäntälämmittävä kirja.

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (8)
  1. Kivat vinkit taas! Kiitos näistä!

    1. Sinultakin löytyy aina jotain ”korvan taakse laitettavaa”. 🙂

  2. Kiitos hyvistä vinkeistä. Mutta täytyy sanoa että ihan hirveä tuo Väärän varustuksen kansi! Augh. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *