Kolesterolinkaatococtail

    Surffaillessani netissä kolesterolinkaatokiihkossani löysin oikein maukkaan ja miellyttävän ehdotuksen, millä edistää elimistön kolesteroliarvojen paranemista ja samalla lisätä päivittäistä kuitu- ja kasvis-/hedelmämäärää.

Saanko esitellä, viisi tehohedelmää terveellisempään elämään, aakkosjärjestyksessä:

Appelsiini
Oranssinen pienoisaurinko sisältää pikkiriikkisen määrän steroleita, jotka tutkitusti alentavat kokonaiskolesterolia ja varsinkin sitä suonia tukkivaa LDL-kolesterolia. Appelsiinissa on myös muita yhdisteitä (C-vitamiini, flavonoidit ja karotenoidit), joiden sanotaan lisäävän ”hyvän kolesterolin” eli HDL:n määrää.

Avokado
Palleroinen sisältää kertatyydyttymättömiä  rasvahappoja, jotka ovat hyväksi sydämelle.Tämän lisäksi tarjolla on niasiini eli B3-vitamiinia, erityisen toimivaa kolesterolitaistossa! Ja PUOLIKAS päivässä riittää.

Greippi
Greipissä on runsaasti ravintoaineita (C-vitamiini, kuidut, B-vitamiinit, kalsium, magnesium ja antioksidantit), jotka kolesterolin alentamisen lisäksi vaikuttavat elimistöön muutenkin positiivisesti. Greippiä pitäisikin syödä säännöllisesti ja kuten avokadon kanssa, PUOLIKAS riittää.

Mansikka
mansikka (naminaminaminamimansikkaa…joku lastenlaulu?) alentaa veren lipidien eli rasvojen määrää ja näin tehden alentaa LDL-kolesterolin määrää! Mansikan lisäksi muutkin punaiset marjat ovat sydämelle ystävällisiä – kannattaa kuitenkin syödä ne ilman sokeria ja kermaa 😀 Reilu tusina marjaa päivässä riittää.

Omena
”Omena päivässä pitää lääkärin loitossa” – muistan tuon hokeman jo ala-astevuosiltani ja yhä vielä omena pitää paikkansa terveyspommina! Suurimman hyödyn hedelmästä saa, kun sen syö kuorineen,koska juuri kuoren sisältämät pektiini ja polyfenolit laskevat joten luomuomenat kehiin ja huolellinen pesu ennen nauttimista.
***
Vaikka rakastankin syömistä,niin eipähän päivässä muuta ehtisi tehdä kuin nakertaa, rouskuttaa ja mussuttaa näitä tehohedelmiä, jos niitä yksittäisinä yrittäisi nautiskella, mutta onneksi ongelmaan löytyi ratkaisu!

SMOOTHIE!

Niinpä silpon-pilkon-kauhon terveyspommit blenderiin, holautan (sokeritonta) blandismehua sekaan ja surisuttelen kasaan hiukkasen omituisen värisen smoothien (tästä versiosta uupuu nuo mansikat), joka onneksi maistuu kyllä superherkulliselle!
Olen nyt nautiskellut tätä tehopehmistä päivittäin ja suorastaan tunnen kuinka tahmaiset LDL-kolestorit yrittävät epätoivoisina takertua notkistuviin suoniini, mutta terveysjuomani tylysti tuhoaa pahikset ja vuosia lisääntyy elinpäiviini kiihtyvää tahtia.

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (3)
  1. Jes! Odotettu ohje ^_^
    Kiitos tästä ja vähäkolesterolista ystävänpäivää sulle!

  2. Sun smoothie näyttää paremmalle kuin mun kokeilu 😀

    1. sit kun tähän lisää ne mansikat, niin näyttääkin herkulliselle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *