Kristin Hannah: Satakieli

Kristin Hannahin Satakieli on viehättävän vanhanaikainen lukuromaani ja jykevä sellainen: BookBeatissa sivuja 360 ja äänikirjana kuunneltavaa 20 tuntia ja 8 minuuttia!
Sivu- tai tuntimäärää ei kuitenkaan kannata pelästyä, koska kahden ranskalaissisaruksen, Vianne Mauriacin ja Isabelle Rossignolin tarina vie kyllä mukanaan.
Toisen maailmansodan käänteitä on kuvattu kirjassa jos toisessakin, mutta Hannah antaa suunvuoron kotirintaman naisille ja miehityksen käänteet ja sotatapahtumat nähdään pitkälti sisarusten silmin. Vianne ja Isabelle ovat sisaruksia, mutta elävät elämäänsä aivan eri tavoilla, sodan syttyessä myös suhtautuminen sen mukanaan tuomiin muutoksiin on erilaista. Toinen haluaa puolustaa kotiliettä ja toinen hypätä barrikadeille vastustamaan sortajaa ajattelematta seurauksia.
Sisarusten tiet erkanevat heidän valintojensa myötä, mutta syvällä jossain, erimielisyyksistä ja riidoista huolimatta pysyy sisaruus.
Omalla tavallaan täysin ennalta-arvattava juonirakenne, mutta Hannah onnistuu kirjoittamaan tarinan niin, ettei kyynisemmänkään lukijan tarvitse imelyyksien vuoksi harppoa yli isompia sivunippuja. Herkemmälle lukijalle löytyy myös hetkiä, milloin Nessu-paketti on hyvä olla äärellä.

Kristin Hannah: Satakieli (The Nightingale, 2015)
2019
Kääntäjä Kaisa Kattelus
WSOY

 

Kommentit (2)
  1. Miulla oottaa tää just yöpöydällä lukuvuoroaan!

    https://astuharhaan.wordpress.com/

    1. muistahan kirjata luettuasi kommentteja! Mukavia lukuhetkiä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *