Lakkasinettien hurmoksessa

Joulukortit on väkerretty ja kirjekuoriinsa sujautettu. Kohta on se aika, että liimaan postimerkit kuoriin ja kannan ne postiin, mutta sitä ennen ”joulukirjeiden”loppusilaus:  viimeisen päälle vanhanaikaisesti kuoren sulkeminen lakkasinetillä!

Tytär on joku aika sitten tilannut Etsystä vahaa ja erilaisia sinettejä sekä sulatusvermeet ja halusin ehdottomasti kokeilla tätä ikiaikaisen muinaista ja hienoa kirjeen viimeistelyä.

Vaha on niin alhaisella sulamispisteellä, että jo tuikkukynttilän lämpö sen tuossa ”lusikassa” sulattaa ja massa on helppo valuttaa kirjekuoren päälle, painaa sinetti vahaan ja antaa hetken jäähtyä.

Vahan värihän ei sulatettaessa muutu, otin vain kuvan kun oli jo erivärinen  vaha menossa. Värejä on helppo sekoittaa ja toinen toistaan upeampia sinettejä aikaansaada. Ihan pakko on tilata itselle ikiomat sinetit ja vahapipanoita kaikissa sateenkaaren väreissä! Herätän henkiin vanhan paperikirjeystävyyden ja alan pommittaa ystäviä ympäri Suomea ja Eurooppaa kirjeillä ihan vain näiden sinettien ihanuuden takia!

puheenaiheet hopsoa diy oma-elama
Kommentit (1)
  1. On kyllä hienoja! Mä rakastan kirjeitä ja kortteja, ja joskus lähetinkin yli 20 joulukorttia. Nykyään se vaan on sen verran tyyristä hommaa, että kortit lähtee vain harvoille valituille. 😅

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2022/11/21/9-paivaa-joulukalenteriin/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *