Laura Manninen: Kaikki anteeksi

Kirjaviikko jatkuu.

IMG_B0AB585393BE-1.jpeg

Kaikki anteeksi sijoittaa heti ensimmäisellä sivullaan päähenkilön makaamaan leipäveitsi kurkullaan pohtimassa miten tässä näin kävi?

Laura on nelikymppinen lapseton nainen, joka kohtaa Mikon, kolmen lapsen eronneen isän, miehen joka on herrasmies, kiltti ja huomaavainen, hauska, säkenöivä, kiinnostunut…Rakkaus astuu elämään. Mikko on alusta asti täysillä tosissaan ja vaikka Lauraa hetkittäin arveluttaa, tempautuu hän mukaan.

Sitten tapahtuu yhtä ja tapahtuu toista, tulee anteeksipyyntöjä ja anteeksiantoja. Henkistä ja fyysistä väkivaltaa, uhkailuja ja uhkausten toteuttamista. Pakenemisia yön pimeyteen ja palaamisia takaisin.

Kaikki anteeksi perustuu Mannilan henkilökohtaisiin kokemuksiin ja nostaa esille tärkeän asian, parisuhdeväkivallan.
Itselläni jo ensimmäisten tapahtumien jälkeen katosi Lauran tarina ja luin kohtauksia ystäväni elämästä. Ahdisti.
Vaikka kirjan tarinassa oli pyöristelty terävimpiä kulmia ja ehkä levitetty vähän kuorrutettakin varsinkin loppupuolella, oli se ajatuksia ja muistoja herättävää tekstiä.

Onneksi Laura oli tarpeeksi vahva ja sai tukea lähtemiseen, ennenkuin oli liian myöhäistä. Surullista, että ystäväni odotti liian kauan.

En tiedä auttaako tämän kirjan lukeminen väkivaltaisen puolison piinaamaa ihmistä, ihmistä joka antaa sen ensimmäisen iskun anteeksi tai pelkää lähteä lasten, yhteisen kodin tai yksin pärjäämisen epäilyjen vuoksi, mutta ainakin se edes vähän auttaa poistamaan sitä häpeää, mitä asian takia voi tuntea, teitä on monia!
Ja jos se antaa rohkeutta edes yhdelle ottaa elämänsä omiin käsiinsä, niin hitto vie, toivottavasti mahdollisimman moni parisuhdeväkivallan kokija tämän lukee!

Helmet-lukuhaasteessa sijoitan kohtaan 49. Vuonna 2018 julkaistu kirja

Laura Manninen: Kaikki anteeksi
Julkaistu: 2018
Sivuja: 183
Kustantaja: WSOY

Vähän iloisempiin tunnelmiin lopetus: muista käydä kommentoimassa ja jättämässä yhteystietosi Ystävänpäivän kirja-arvontaan!
 

kulttuuri suosittelen kirjat
Kommentit (4)
 1. Eilen illalla aloin lukea tätä e-kirjana. Lopetin lukemisen kolmen jälkeen aamuyöllä…luin siis lähes koko kirjan yhdeltä istumalta, mutta sitten järkikulta pakotti nukkumaan ja tänään sitten kirjan lopettelen. Mutta siis, ihan todella koskettava kirja, ja ahdistavakin.

  1. Niinpä. Pisti miettimään, että mitenkähän sitä itse toimisi – vaikka siis kivenkova usko tällä hetkellä, että ensimmäisestä livauksesta lähtisi, niin entäpä tositilanteessa?

   Tai kyllä mie varmaan lähtisin – tuo usko asioiden muuttumisesta kun katosi omalla kohdalla alkoholisti- ja narkkari-rakkaiden kohdalla. 

 2. Rankka aihe, mutta varmasti koskettava kirja.
  Ja hei, mikä ihana uusi blogin kansikuva sulla onkaan. Oranssi rules, meidän yhteinen lempiväri. 🙂

  1. Kirjan aihe on aika surullinen – olen menettänyt yhden lapsuuden ystävän parisuhdeväkivallan takia, joten kirja heitti monia muistoja ja ikävää kehiin.

   Mutta kiva kun huomioit uuden kansikuvan! Oranssi antaa voimaa ja valoa päiviin 😀

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *