Leppoisa lauantai

Sen sijaan että olisin lähtenyt hillumaan Ilosaarirockiin, hyppäsin autoon ja ajoin kesämökille, missä Turjake oli jo viikon ”tehnyt etätöitä” (= katsonut jalkapallokisoja rauhassa).
Liperinsalossa oli sauna lämpimänä ja saunan kautta juoksin järveenkin, joka ensi kirpaisun jälkeen tuntui ihanan lämpimälle – kunhan vain ei antanut jalkojensa upota kovin syvälle, pohjan tuntumassa vesi oli hyyyyyytävää!

IMG_3161.JPGNautiskelin aamukahveja järven puoleisella terassillä ja tiirailin peilityyntä järvenpintaa, uimaan oli ihan pakko hilpaista ja sen jälkeen harrastettiin hieman parikelluntaa uimarenkailla, kunnes päätimme lähteä testaamaan akkukäyttöistä uistelumoottoria putputtelemalla lähistöllä olevan saaren ympäri.

Tuumasta toimeen. Airot piti ottaa mukaan kaiken varalta, emme tienneet kauanko perämoottori yhdellä akun latauksella jaksaisi meitä kuljettaa, joten viisaina ja tiedostavina merenkulkijoina valmistauduimme tilanteeseen, jossa käyttöön pitäisi ottaa lihasvoima akkuvoiman sijaan.
IMG_0235.JPGHeti kun saimme venhon vesille, alkoi tietenkin tuulla, mutta eipähän se haitannut, päinvastoin – aamulämpötila oli jo aamuyhdeksän pintaan yli 25 astetta,  joten tuulenviri oli erittäin tervetullut.IMG_6535.JPG

IMG_4575.JPGSaaren kiertämiseen meni tunti ja vartti eikä perämoottori osoittanut pienintäkään hyytymisen merkkiä. Yhdellä latauksella uskaltautuu näin ollen vähän pitemmällekin määränpäälle tai uistelureissulle. Kiireettä veden pintaa lipuessamme joimme mukaan pakatut termarikahvit ja nautimme auringon paahteesta ja maisemista. Tuon nimenkärjen kohdalla asusteli ärhäkkä lokkiyhdyskunta ja jouduimme kaartamaan vauhdilla kauemmaksi, kun lokit alkoivat lähennellä meitä kiukkuisina kiljahdellen!

IMG_4082.JPGLounaaksi maistui Turjakkeen tekemä intialainen, tuo Rapid Rider on muuten tosi mukava kelluntaväline – siinä on paikat ja kantavuus kahdelle aikuiselle ja keskellä paikka kylmälaukulle…IMG_4906.JPGMiksi teillä päin kutsutaan näitä kesäjalkineita? Meillä näitä sanotaan  läpsykkäiksi, mutta eikös se virallinen nimi ole varvassandaalit?

 

Kommentit (4)
  1. Lipokkaat, varvikset, lipottimet ja läpsyttimet fiiliksestä riippuen.

    Ihania kuvia!

  2. Flipflopeiksi kutsutaan ainakin toisinaan meillä. Itse en pysty käyttämään moisia. Tuntuvat ikäviltä. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *