Luettuja ja myös kesken jääneitä kirjoja

Lotta-Liisa Joelssonin Nailpolish.avi sai kunniamaininnan Kariston suuressa kauhuromaanikilpailussa keväällä 2019 ja aivan aiheellisesti saikin. Tekijä on lukenut kauhuklassikot, katsonut kulttielokuvat ja käyttänyt hyväkseen mitä on nähnyt ja lukenut, edeltäjiä kuitenkaan liikaa kopioimatta. Nailpolish.avin kauhu on perinteitä kunnioittavaa, hyvin kirjoitettua kauhua, jota lukee sujuvasti hykerrellen. Henkilökohtaisesti häiritsi muutama oikeastaan mihinkään liittymätön käänne ja turhan nössö loppu. Mutta minä olenkin kauhukirjallisuuden suhteen tosi nirso.

Lotta-Liisa Joelsson: Nailpolish.avi
e-kirja: 107 sivua/ äänikirja
elokuu 2020
Kustannus Otava
BookBeat
Sininen Huvila ja Kahdeksas Neito -kirjoista tuttu Anna Glad on taas vauhdissa Eva Fratzin kirjassa Tästä pelistä pois. Tarina alkaa kun hetkeksi vauvanvaunut yksin jättänyt äiti löytää kotiinpalattuaan kauhukseen vaunuista  ylimääräisen vauvan. Samaan aikaan kaupungin tunnetuin vastarannankiiski, jonka viimeisin vastustusprojekti on kaupunginjohtahan lempilapsi pyörätiehanke, katoaa ja kolmantena tarinankäänteenä kaupunkiin muuttaa kansallissankarin maineeseen noussut jääkiekkomiljonääri kauniin Amerikkalaisen vaimonsa kanssa, mutta kiiltävien kulisiien takana ei kaikki ole sitä miltä näyttää.

Arvoituksia riittää ja dekkaroinnin lomaan sopii arkisia murheita ja elämänkäänteitä, aiempien kirjojen kohdalla mainitsemani määrite Cozy-Crime sopii todella tähänkin kirjaan. Annan ”kasvu” raskauden loppumetreillä äitiyteen on uskottavahkosti kirjoitettu, mutta  imelähkö loppu hieman häiritsi (minä se jaksan natista näistä onnellisista lopuista).

Eva Frantz: Tästä pelistä pois (För han var redan dö)
Suom. Ulla Lempinen ja Arja Kantele
elokuu 2020
e-kirja 257 sivua/äänikirja 11h
Kustannus S&S
BookBeatMariette Lindsteinin Lahko-trilogia perustuu Lindsteinin omiin kokemuksiin Scientologian piirissä ja pakoon sieltä. Aihepiiri sinällään on jo niin mielenkiintoinen, että sekä Ehdoton Valta ja Tuomiopäiväkin kannattaa lukea. Kolmas osa Lahkon Lapset tuntuu kyllä enemmän fiktiiviseltä, mutta tempaa mukaansa ja pitää kyydissä loppuun saakka.
Mariette Lindstein: Lahkon lapset (Sektens barn)
Kääntäjä: Christine Thorel
e-kirja 325 sivua/äänikirja 15h 52 min
syyskuu 2020
Kustannus Atena
BookbeatLaura Lehtolan Minä valitsin sinut oli kirja joka vei sydämeni täysin ja kokonaan.
Olisi vähättelyä kuvata kirjaa vain Elisan ja Saaran rakkaustarinana, koska se on niin paljon enemmän: se on kahden ihmisen kasvutarina erikseen ja yhdessä, se on tarina lapsen haluamisesta, yrittämisestä ja saamisesta, se on tosiaankin tarina myös rakkaudesta ja se on tarina vanhemmuudesta, pelkäämisestä, uskaltamisesta ja valinoista sekä niiden vaikutuksesta.
Tarinassa kulkee mukana myös elävä ajankuvaus siitä miten suhtautuminen kahden samaa sukupuolta olevan parisuhteeseen muuttuu yhteiskunnassa, mutta ehkä ei sittenkään yhtä nopeasti yksilöissä?
Taisin jo Instassakin hehkuttaa, tetä IHANAIHANA kirja.

Laura Lehtola: Minä valitsin sinut
e-kirja 181 sivua
Kustannus Otava
BookBeat

*********

Peter Sandströmin Rakkaus on kesy eläin saa kunnian olla tämän postauksen ensimmäinen keskenjätetty kirja.
”Palkittu ja lukijoiden rakastama Peter Sandström jatkaa aikuisen miehen tunteiden luotaamista autofiktiolla leikittelevällä romaanillaan Rakkaus on kesy eläin”(kirjan mainostekstiä).

Liekö sitten autofiktio vai aikuisen miehen tunteet, mutta ei kolahtanut ei sitten millään.

Peter Sandström: Rakkaus on kesy eläin (Kärleken är ett tamdjur)
Suomentanut Outi Menna
elokuu, 2020
Kustantamo Schildts & Söderströms
BookBeat    ”Freelance-toimittaja Viola Glas on vetäytynyt ystäviensä luksustaloon Westendiin hoitamaan haavoittunutta sydäntään ja järkkynyttä mieltään”
Mistä näitä riittää? Freelance-toimittajan elämä tuntuu olevan hyvinkin tapahtumarikasta ja suo pääsyn mitä hienompiin piireihin, toki vain rakkauden kautta ja sekin yleensä kaatuu milloin mihinkin…mutta silti hurmaava naistoimittaja lopulta ratkaisee kaiken ja yleensä myös löytää uuden rakkaudenkin. Ja kirjoittaa sen vähintään Pulizerin-palkinnon saavan artikkelin.
Tai jotain.30 minuuttia puolukoita poimiessa ja sitten oli pakko lopettaa.
Not my cup of tea.

Saana Saarinen: Siirtolapuuterhan varjoissa
e-kirja 189 sivua/ äänikirja 8h 14 minuuttia
Word Audio Publishing
BookBeat

Niina Within Taisit narrata Stella saa alkuvuoden kauheimman kuuntelukokemuksen harsoisen pokaalin. Sekä sisältö, että lukijan maneerit saivat minut lopettamaan kuuntelun ensimmäiseen 10 minuuttiin.
En usko että edes pahimmassa krapulapäivässäni pystyisin tätä sulattelemaan, vaikka sellaisina juurikin aivotonta viihdettä kaipaa.

Niina With: Taisit narrata Stella
Äänikirja 6h 27 min.
Saga Egmont

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (4)
  1. Nailpolish.avi meni täälläkin varaukseen! Samoin Minä valitsin sinut.

    1. Mie varmaan luen tuon Lehtolan kirjan uudestaankin, joku siinä upposi minuun kuin kuuma veitsi voihin.

  2. Nailpolish.avi lähti varaukseen, kiitos että olit sen nostanut esiin! Kauhusta näkee niin huonosti arvosteluja, mikä on sääli.

    1. Aivan! Se on kuin lottovoitto, milloin silmään sattuu joku uusi tuntemattomampi tapaus. Ei taida olla tarpeeksi mediaseksikäs genre…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *