No nythän se myrkyn lykkäsi

Lauantaina olin Turjakkeelle kuskina, kun herra (ihmeet eivät lopu maailmasta) suostui lähtemään lääkärivisiitille kurjailtuaan muutaman päivän kurkku- ja pääkipua sekä vereslihalla oleviä kätösiään. Koska Iso Mies osaa hoitaa lääkärivisiittinsä ihan ominpäin jäin minä kiertelemään kauppakeskusta ja poikkesin IsoMyyn alakerrassa sijaitsevaan ECOteekkiin, ihan vain tutkailemaan olisiko hyllyissä jotain mielenkiitoista. Tai oikeastaan jos totta puhutaan menin tutkimaan heidän suklaahyllyjään…

Mutta kas, en ostanut suklaata vaan TADAA! Multivitamiini suusuihkeen!
WAAAAUUUUUUU – ei enää pillerinpyöritystä vaan suihkis vaan ja päivän vitamiinit on nautittu!Greipinmakuiseksi kuvailtu suusuihke lupaa imeyttää elimistööni pitkän liudan lisäravinteita vain neljällä suihkauksella per päivä. Itse en greipin makua suihkeesta erottanut, mutta ei aromi vastenmielinenkään ole, joten nyt tämä pieni vitamiinipakkaus on sujahtanut käsilaukkuuni ja ilahdutan itseäni tötsäyttelemällä suuhuni sumupilven silloin tällöin muistaessani.
Kun minä hyristelin tyytyväisyyttäni hauskan vitamiinisuihkeen löytämisestä Turjake oli käynyt lääkärissä, joka totesi hänen potevan angiinaa sekä ”märkäruven tyylistä” ihottumaa käsissä – antibioottikuurihan siitä seurasi ja niinpä astelimme apteekkiin.

Ja mitäpä minä sieltä löysin?Mikko Alatalo lauloi muinoin panen suihketta kainaloon, se on hyvin joviaali ilmiö,ou, mutta minäpä panen suihketta tai nyt siis suihkeita kurkkuuni!

Imeskeltävä Sinkkihän on jo vanha juttu kurkkukivun ja flunssan hoidossa, mutta tämä suihke nostaa koko homman aivan uusiin sfääreihin. Apteekin esite lupaa seuraavaa:

Sinkki vaikuttaa suun ja nielun limakalvolle annosteltuna paikallisena. Liuennut sinkki estää virusten sitoutumista soluihin ja siten estää infektion leviämistä. B5-vitamiini auttaa suun ja nielun limakalvojen pintasolukon uudistumisessa. Glyseroli ja sorbitoli muodostavat hypertonisen liuoksen, joka kosteuttaa nielua, tekee limasta juoksevampaa, sekä vähentää osmoottisesti limakalvoturvotusta ja turvotuksen aiheuttaman kurkkukivun tunnetta.Turjakehan pääsi heti koekaniiniksi tämän kanssa, kun kerta angiinaa sairasti ja kurkku kovasti oli kipeä ja arka.
Ei maistunut pahalle ja kaipa se jotain auttaakin, koska ei mitään halventavia tahi huvittuneita kommentteja ostoksestani ole kuulunut.

Vitamiinisuihke lähti oitis matkaani ja tuon FluAcuten pakkaan kassiin myös jahka se vapautuu käyttööni – jospa nämä suihkeet osaltaan avittaisivat matkaani kohti kevätta ja pysyisin hiukkasen terveempänä minäkin?
Toivotaan toivotaan.

Kommentit (2)
  1. Kun mulla oli angiina muutama vuosi sitten, niin olin ihan käsittämättömän kipeä! En ollut tajunnut angiinan voivan olla niin hirveä. Sillon hankin jotakin hunajasuihketta ystävän suosituksesta ja kyllä sekin vähän siihen kipuun auttoi.
    Muistan vielä kun lääkäri mun nielua vilkaisi, niin hän tokaisi heti: ”uskon että sattuu!” Jösses kun se oli hirveässä kunnossa. Toivon, etten moista toiste saa! Makasin pimeässä huoneessa pari päivää ja se pääkipukin oli hirveä. 😩

    1. Aivan. Se on oikeasti iso kiputila, kun Turjakkeenkin lääkäriin sai! Nyt ollaan jo voitonpuolella – ja tarkoituksella sanoin OLLAAN, koska kun mies meillä on kipee, niin koko perhe potee.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *