Nollakuntoiselle personal trainer

Aina tasaisin väliajoin jonkin asteisesta liikuntavastaisuudestani huolimatta mieleeni nousee ajatus josko sittenkin lähtisin kuntosalille tosimielessä ja ottaisin personal trainerin ryhtiliikettä ylläpitämään.
Se vanhuus kun tulee päivä päivältä lähemmäksi ja sitä miettien pitäisi lihaskuntoa nostaa ja muutenkin ylläpitää liikkuvuutta, notkeutta ja kehon hyvinvointia.

Olen onnistunut koko elämäni pysymään keskimääräisen hyvässä kunnossa arki- ja hyötyliikunnan myötä, mutta yhä vähemmän liikkumista tai yleistä aktiivisuutta vaativan arjen myötä on hieman alkanut mietityttää tulevat vuodet.
Josko tässä aivan lässähtää, lysähtää ja lepsahtaa, iskee osteoporoosi ja kaikki muutkin mahdolliset kakkajutut ja lopputuloksena on seitenkymppisenä rollaattorilla haperoiva mummeli. Kääk.

Mielessä pyörii myös tyrmäävät kokemukset vaikkapa julkisen terveydenhuollon puolelta, viimeisinpänä isäni aivoverenvuoto kaksi vuotta sitten: jos isäni ei olisi ollut selkeästi niin hyväkuntoinen fyysisesti, ei häntä olisi Kuopiossa edes leikattu!
MIeleen nousi myös monen vuoden takainen tapahtuma, kun äitini katkaisi kätensä ja päivystyksessä hänen leikkaukseen pääsynsä meinasi hyytyä siihen, kun lääkärille selvisi äitini olevan jo eläkeputkessa. Siinäkin tilanteessa minun kiukkuamiseni lisäksi ratkaisi asian se, että äitini oli tosi hyvässä fyysisessä kunnossa.
Entä jos itse joutuisi tulevaisuudessa ei-hoidetuksi syystä että ei läskiplösö sohvaperunana ole yhteiskunnalle kannattavaa hoidettavaa?

Mistä löytää personal trainer, joka oikeasti siinä lihakset kireinä, tikissä ja timminä ymmärtäisi tällaista ei-koskaan-aktiivi-liikkuja asiakasta? Jolla vielä on nivelongelmia nivelpsoriasiksen takia? Mistä löytyisi treenari, joka osaisi treenata nollakuntoista laiskiaista?

En halua heti ekasta kerrasta alkaa tehdä polvinivelet paukkuen kyykkyjä vaikka ne miten olisivat tehokkaita ja kivasti muokkaisivat  peppua.
En halua hyppyripeppua enkä kireitä vatsalihaksia.
Haluan tasaisesti lihasvoimaa ja kestävyyttä ja olen kyllä valmis ”kärsimäänkin”, mutta en ole kokenut että tapaamani pt:t pystyisivät oikeasti asettumaan lähtötilanteeseeni.

Haluan personal trainerin, joka ei ole täydellinen.

Haluaisin sellaisen pt:n, joka ei ole koko elämäänsä ollut urheilullinen ja rakastanut fyysistä rääkkiä. Sellaisen trainerin, jonka lähtötilanne on ollut samantyyppinen kuin omani – se että liikkumaan on pitänyt pakottaa itsensä tulevaisuuden takia.
Elelen aivan onnellisena vatsamakkaroiden ja toisiinsa osuvien reisien kanssa, kunhan rasvakerroksen alla olisi lihaksia, jotka mahdollistavat tasapainon, liikkumisen ja toimimisen vanhana kurppanakin!

Mistähän sellainen löytyisi?

 

Kommentit (5)
  1. Kuulostaa kauhealta, että eläkeläinen ei tarvisi kättään! Onneksi rähisit!

    Minä aloitin liikkumisen – joka oli oikeasti ennen sitä muutaman vuoden olematonta – osallistumalla sohvaperunasta supermimmiksi – kurssille. Siinä liikuttiin monipuolisesti kerran viikossa pienryhmässä ja se oli oikeasti tarkoitettu nollakuntoisille. Se oli hyvä kurssi! Sen jälkeen olen lisännyt ohjattuihin viikottaisiin liikkumiskertoihin yhden aina noin puolen vuoden välein, kunnea pääsin kolmeen ja se tuntui sopivalta. Siinä sitten pysyttelin, mutta nälkä kasvoi syödessä ja aloinkin liikkua myös itsenäisesti. Pandemia tuhosi kaiken, kun kaikki loppui kuin seinään, mutta täältä noustaan vielä!
    Mullakin oli liikunnan aloittamisessa motiivina oma kunto, ei mikään ulkonäkö tai bikinifitness.

  2. Moikka,

    Mistä päin Suomea PT:tä etsit? 🙂

    1. Itä-Suomen ihme, Joensuun timattihan mie 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *