Nykypäivän evakko

IMG_4572.jpgEnsi viikolla vanhempani joutuvat evakkoon, kun kotikodissani tehdään putkiremonttia. Keisarikuningas kissaherra Ilmari ja hänen nöyrät alamaisensa isäni ja äitini siirtyvät remontin ajaksi kesämökillemme, joka sijaitsee vajaat 40 kilometriä heidän kodistaan.

IMG_4589.jpgVanhempani eivät ole mökillä kauheasti viihtyneet viimeisen viiden vuoden aikana, eniten siellä olemme varmaan viihtyneet me tai pikemminkin mies & jälkikasvu. Tästä käyttösuhteesta johtuen ns. kevätsiivous kuuluu siis meille.
Sinänsä ihan peruskauraa, mutta hommaan tuo kivan lisän äitini superhyperneuroottinen siivousvimma ja hänen ylimaaliset kriteerinsä sille, mikä on puhdasta ja hyvin siivottua…

IMG_4585.jpgNiinpä suuntasimmekin mökille henkisesti valmistautuneina hikiseen raatamiseen ja konkreettisesti varustautuneina mm. höyrymopilla ja isolla laatikollisella pesuaineita.

IMG_4586.jpgOikeaoppisen suursiivouksen tanssijärjestys according to my Mam:

1) Kannetaan kaikki irtoavat tekstiilit (matot, verhot, tyynyt, vuodevaatteet jnejne) ulos tuultumaan ja odottamaan mielipuolista hakkausta, tamppausta ja ravistelua.
2) Harjataan/pestään katot ja seinät, kaapinovet, verholistat, you name it.

IMG_4576.jpg3) Annetaan pölyn laskeutua hetki ja imuroidaan joka paikka.
4) Nostetaan jokaikinen esine paikoiltaan, pyyhitään pinnat ja pölyt joka ikisestä esineestä, mitä pöydiltä, hyllyistä ja kaapeista löytyy.

IMG_4577.jpg5) Pestään jääkaappi, mikro, uuni ja liesi
6) Tässä välissä voi taas vähän imuroida.
IMG_4578.jpg7) Pestään lattiapinnat sekä -listat. (Onneksi meillä oli tuo höyryvempain, niin homma sujui nopeasti, vanhanaikaisestihan jynssääminen pitäisi tehdä rätillä ja mieluusti polvillaan jyystäen).
8) Pestään ikkunat, sisältä, ulkoa ja välistä. Tässä kohtaa iloitsin isäni toissakesäisestä sijoituksesta uusiin ikkunoihin – niitä ei saa ”auki”, joten pestäviä pintoja vain kaksi!

IMG_4579.jpg

9) Mennään ulos hakkaamaan, tamppaamaan ja ravistelemaan ne kaikki matot ja muut tekstiilit, jotka sinne ensimmäisenä vietiin.

IMG_4580.jpg

10. Sijoitetaan perusteellisesti raikastuneet tekstiilit paikoilleen.

IMG_4582.jpg11. Imuroidaan vielä kerran.

IMG_4583.jpg

Äitini agendan mukaan kaikki tuo pitäisi tehdä yhteen putkeen ilman hetkenkään levähtämistä, mutta me heikkouskoiset lotjakkeet keittelimme paritkin kahvit siivouksen lomassa, pelasimme muutaman pelin ja mies teki pari duunijuttuakin.

Aloitimme urakan aamuyhdeksältä ja valmista tuli kuuden pintaan. Voitte uskoa, että sauna, pizza ja punaviini maistuivat varsin erinomaisilta homman jälkeen.
Kiva oli hyristä jalat pöydällä ja nautiskella takkatulesta kun jokapaikka oli viimeisenpäälle siistinä. Kyllä kelpaa vanhempien tulla evakkoviikkojaan mökille viettämään!

IMG_4588.jpgSaunapolun varrella törmäsimme nuoreen kyykäärmeeseen, mutta se ehti paeta ennenkuin ehdimme hakea laatikon vangitaksemme herran ja kuskataksemme sen muille maille vierahille!

IMG_4584.jpg

Tervetuliaisiksi jätimme pöydälle pullon paikallisesta Alkosta löytämäämme Suomi 100-vuotta kausituotetta Blue Hawaii, espanjalainen kuohujuoma, määritelmillä Makea, keskihapokas, ananaksinen, trooppisen hedelmäinen, hennon kookoksinen, raikas. sininen.

suhteet ystavat-ja-perhe sisustus
Kommentit (6)
  1. Tuo aivan samanlainen siivousoperaatio pitäisi tehdä vanhempieni mökilläkin, kerrointa lisää se ettei siellä ole sähköä ja vesi juoksee jos jotakuta huvittaa juosta ämpärin kanssa. Innokkuutta lähteä siivoamaan kasvattaa n. puolentoista tunnin ajomatka…Kai sitä vaan pitäisi…

    1. Ymmärrän täysin tuon kehtuuttamisen!
      Vaikka kapinoinkin aikoinaan mökin sähköistämisen ja vesipumpun asentamista vastaan, niin on hetkiä, jolloin niistä on iloinen…

  2. Kyllähän se naurattaa – paitsi siinä vaiheessa kun todistaa tilanteita, joissa ne kattipalleron oletetut tarpeet oikeasti ylittävät ihmisten tarpeet…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *