Olga Kokko: Munametsä

Postasin instaan tästä Olga Kokon Munametsästä Rodoksen lomalta näin:
Minut on satavarmasti leimattu seinähulluksi täällä hotellin allasalueella…langattomat kuulokkeet ei näy mihinkään, joten kanssaeläjien silmissä olen siis se nainen joka saa hysteerisiä nauruhepuleita ihan itsekseen. Voi tsiisus mitä ilotulitusta tää kirja onkaan.

Päähenkilö Linnean aivoitukset ja ajatukset ovat tervetullut tuulahdus tiukkapipoiseen kaikesta loukkaantuvaan nykypäivään, tämän teoksen Nainen ei ole mikään impye eikä sitä häpeäkään, miksi pitäisikään?

Uskallan myöntää, että  aikoinaan omakin lempiharrastukseni oli munametsällä käynti ja Linnean iskurepliikki ”lähdetäänkö panee” on useampaan otteeseen toimivaksi koettu ( muutenkin Linnean toimet ajatukset palauttivat mieleen omaa elämää parikymppisenä – ehkäpä tämä tuttuuden  tunne osaltaan tekikin kirjasta niin napakympin?).

Munametsällä samoilun lisäksi Linnealla on uusi loistava työpaikka mainostoimistossa, mutta unelma ei olekaan pelkkää ruusuilla tanssimista, koska Linnea ei ihan sujuvasti sujahda sen enenpää mies- kuin naispuolistenkaan työkavereidensa sekaan. Puhumattakaan Linnean   loistavista mainosideoista! Minä niin haluaisin radioon, televisioon ja painotuotteisiin Linnean ideoimia mainoskampanjia!

Pohdinnan kohteeksi päätyvät mm. dicpicsit sekä  vagina- ja klitorisorgasmit (kiitos Sigmund Freud) ja ”välipaloistakin” saa lukija neuvoja…

Riemastuttavan suorapuheinen ja hulvattoman hauska on tämä Kokon esikoinen.

Olga Kokko: Munametsä
Julkaistu: 01/2019
Sivuja: 365
Kustantaja: Kustantamo SS

Kommentit (3)
 1. Seppo Normaali
  31.5.2022, 06:53

  Niin.. Tämän kirjailijan haastatteluja lukeneena ja kirjan kantta katsellessa olen vähän hämmentynyt. Näköjään on ok ylistää isoja pen…iä ja samalla mitätöidä pienen sellaisen omistavat mitättömiksi. Suoraanhan sitä ei kirjoiteta, mutta sehän tässä viestinä oli. Naisten itsetunnosta ollaan huolissaan, mutta normaalivartaloisten miesten lyttäämisellä ei niin väliä. Sellaista tasa-arvoisuutta ja feminismiä tältä kirjailijalta.

  Joo kirja on ihan hauska, mutta näin normaalivartaloisena miehenä jäi todella riittämätön olo. Entä jos tässä kirjassa olisi annettu sivulauseissa ja piilomerkityksissä ymmärtää, että lihavat naiset eivät todellakaan kelpaa, vaan laihaa ja kiinteää sen olla pitää. Niin.. Eihän sellaista saa kirjoittaa.

 2. Sun syytäsi (ansiotasi) on, että kirja odottaa tällä hetkellä kirjastossa noutamista – eilen aamulla 8.30 kilahti puhelin ”xxxx noutonumero. Saapunut varaus, säilytys 7 vrk. Noudettava viimeistään 05/06/2019 Kärpäsen kirjasto Tekijä Kokko, Olga, kirjoi Nimeke Munametsä”

  Viime viikolla oli meidän kirjastossa kevään viimeinen Novellikoukku ja kun astuin kirjaston ovesta sisään, tiskin takana seisoo nuori mies. ”Ei vitsi, en kyllä kehtaa tuolta mennä sitä kirjaa kysymään ja varaamaan” – olin unohtanut tehdä sen netissä.
  Kun puolivälissä pidimme kahvitaukoa, näytin instapäivitystäsi meidän kirjastonhoitajalle ja kysyin, mahtaisko kirjaa löytyä – ei ollut kuullutkaan kirjasta. Ymmärsi kyllä, etten ollut kysynyt sitä tiskin takana seisovalta nuorelta mieheltä 😀
  Käyn hakemassa kirjan huomenna ja mielenkiinnolla jään odottamaan mitä se oikein pitääkään sisällään 😀 😀

  1. Hih, odotan innolla sinun kokemustasi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *