Pääsiäispuuhia: munien värjäys

Kävin lauantaina Lidlissä ja silmääni sattui tämä ”Express” Egg Dyes-paketti, joka minun oli sitten ihan pakko ostaa.
Viime pääsiäisenä värjäilin kananmunia elintarvikeväreillä ( mutta rentoranteisena värinkaatajana, niiden kanssa pelaaminen on aika tyyristä touhua ) ja sipulinkuoria ja punajuurta käyttämällä (trendikästä ja perinnettä pullollaan, mutta…), mutta koska olen aina avoinna uusille ideoille ja tavoille päätin  testata aivan erityisesti kananmunan värjäykseen kehitetyn setin.
Hintakaan ei päätä huimannut, taisi olla inauksen vajaa kaksi euroa tämä paketti.Setissä on neljä ”väripatruunaa”, neljä muovipussia ja neljä pussinsulkijaa sekä monikielinen selkeä ohjekin paketista paljastui tumpelommankin toimia helpottamaan.

And so it goes:
Isoon (halkaisijan. 24cm) kattilaan kaadetaan about litra vettä.
Pakkauksessa olevat pussit laitetaan vaikka mittakuppiin,  lorautetaan 3dl lämmintä vettä + yksi patruuna väriä/pussi ja sekaan lasketaan kolme kananmunaa.
Värejä löytyy PUNAINEN
KELTAINENVIHREÄ

ORANSSI. Kuuliaisesti minä laitoin pussiin ohjeen mukaiset kolme munaa, mutta jos kokoluokka on S tai M niin kyllähän niitä neljä menisi kevyesti.

Pussit suljetaan huolellisesti mukana tulevilla sulkimilla ja lasketaan siihen isoon kattilaan niin, että munat ovat värivesipussiensa veden alla. Kun kattilan vesi alkaa kiehua, keittoaika 8 min (kovia munia).Halutun ajan kiehuneet pussit nostetaan vedestä ja leikataan alakulmaan reikä, mistä vesi valuu pois (voi noiden ohjeiden perinpohjaisuutta!!). Minä holautin munulit tähän söpöön koriin ja huuhtelin kylmällä vedellä, että kuori irtoaisi sitten syödessä helpommin.
Ja näistähän tuli IHANIA!Vinkkivinkkinä ohjeessa vielä oli munien kiillotus vaikka öljyllä. Rasvaus muutti pintaa aika paljon, kiillotetut munat näyttävät minusta ”teollisemmilta” kuin kiilloittamattomat.
     Kyl maar näitä kelpaa katsella, mutta raaskiiko sitten syödä lainkaan??

Kommentit (3)
 1. Oi vitsit! Niistähän tuli ihania!

  Meillä on vaan vahaliiduilla piirelty tai joskus omassa lapsuudessa maalailtu kuoria keittämisen jälkeen. 😊

  https://naissanelioissa.wordpress.com

  1. Liidut, tussit ja vesivärit olivat kovassa käytössä kun lapset olivat pieniä. Nykyään mie saan tehdä näitä ihan omien intressien mukaan 🙂
   Mutta lastenkin kanssa on kiva värjätä vaikka sipulinkuorilla, punakaalilla, mustikalla…kauniin värisiä tulee niilläkin!

   1. Mä itseasiassa otin ylös oliks se Kinuskikissan vinkit värjäykseen. Että millaista väriä saa milläkin! 🙂 Täytynee testata.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *